Συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. στο Εφετείο στη Λουκάρεως
Σε συγκέντρωση στο κτίριο του Εφετείου (οδός Λουκάρεως) καλεί σήμερα στις 9 π.μ. το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, για να εκφραστεί αλληλεγγύη στους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018, καθώς αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους.
Το Εργατικό Κέντρο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους, πρωτοστατώντας σε μια άνευ προηγουμένου έκφραση αλληλεγγύης από Εργατικά Συνδικάτα της χώρας και του εξωτερικού. Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Με τον αγώνα μας και την πάλη μας έχουμε αναδείξει την εγκληματική πολιτική που οδήγησε στη φονική πυρκαγιά, την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης, την υποστελέχωση της Πυροσβεστικής και τις ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, με τη μη ύπαρξη αποτελεσματικού σχεδίου διαφυγής, που στοίχισαν τη ζωή σε 104 κατοίκους, που είχαμε δεκάδες τραυματίες, σπίτια έγιναν στάχτη. Ο λαός μας με τον οργανωμένο αγώνα και την πάλη του θα επιβάλει το δίκιο.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν όλοι οι πολιτικά και ποινικά υπεύθυνοι της φονικής πυρκαγιάς, να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% και να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων».