Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκινούν τη μάχη τους για τον φετινό τίτλο
Στον απόηχο της συμμετοχής τους στο Φάιναλ 4 της Euroleague, στο Αμπου Ντάμπι την προηγούμενη βδομάδα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επιστρέφουν από σήμερα στις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Οι «αιώνιοι αντίπαλοι», που για άλλη μια χρονιά αποτελούν το ζευγάρι της σειράς των τελικών της Basket League, απόψε στο ΟΑΚΑ (21.00 - ΕΡΤ3) δίνουν την πρώτη τους μάχη διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες και το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον Παναθηναϊκό, λόγω της πρωτιάς του στην κανονική περίοδο.
Με τα σημάδια από την απώλεια του στόχου για κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής να είναι ακόμα νωπά στους δύο αντιπάλους, «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν την εξιλέωση στοχεύοντας στα πρωτεία σε εγχώριο επίπεδο. Για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό ζητούμενο είναι η διατήρηση των κεκτημένων, για τον δε Ολυμπιακό η επιστροφή στην κορυφή μετά από δύο χρόνια, αλλά και η ρεβάνς για την απώλεια του τίτλου πέρυσι, παρότι είχε προηγηθεί 2-0 στις νίκες επί του Παναθηναϊκού.
Στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, με τον τεχνικό της ομάδας Εργκίν Αταμάν να δηλώνει ότι η αποστολή θα οριστικοποιηθεί την τελευταία στιγμή. Από πλευράς Ολυμπιακού απών θα είναι ο τραυματίας Γουίλιαμς Γκος (που θα συνεχίσει στη Ζαλγκίρις Κάουνας τη νέα σεζόν) και τη θέση του στην αποστολή θα πάρει ο Λούκα Βιλντόσα.