Το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία της πανηγύρισε η Τότεναμ, η οποία κατέκτησε το Europa League, νικώντας 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό - αγγλικό «εμφύλιο», στο γήπεδο «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο.
Ηταν η τρίτη κατάκτηση για τα «σπιρούνια» στον θεσμό, μετά το 1972 και το 1984 (όταν λεγόταν Κύπελλο UEFA), ενώ έχουν στη συλλογή τους και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1963. Επίσης ήταν ο πρώτος τίτλος για την ομάδα του βορείου Λονδίνου μετά από 17 χρόνια, από το αγγλικό Λιγκ Καπ το 2008, ενώ ο Αγγελος Ποστέκογλου έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Επιπλέον, η Τότεναμ με τη νίκη της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη League Phase του επόμενου Champions League, «σώζοντας» έτσι τη χρονιά της, που ήταν πολύ άσχημη στην Αγγλία, όπου βρίσκεται στη 17η θέση.
Σε έναν τελικό όπου έλειψαν το θέμα και οι αξιόλογες φάσεις, το γκολ του Τζόνσον στο 42' στάθηκε αρκετό για την Τότεναμ ώστε να φτάσει στην επιτυχία. Οσο για τη Γιουνάιτεντ, αν και ανέβασε ρυθμούς στο β' μέρος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις αξιόλογες ευκαιρίες που δημιούργησε.