Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
Με την κυβέρνηση να έχει δώσει «γραμμή» να παίζει στα πρώτα θέματα των ειδήσεων το θέμα της «βίας στα πανεπιστήμια», συνεχίζει να ενορχηστρώνεται ένα σκηνικό που θέλει να ενθαρρύνει τη λήψη νέων μέτρων έντασης της καταστολής και, όχι τυχαία, αυτό πυροδοτείται λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε προχθές ότι η υπουργός Παιδείας θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για θέματα «ασφάλειας των πανεπιστημίων» στη Σύνοδο Πρυτάνεων που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ενώ η ίδια η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, σε χθεσινές της συνεντεύξεις έκανε λόγο για αυτόματες διαγραφές όσων φοιτητών συμμετέχουν σε βίαια επεισόδια, για κάρτες ελέγχου εισόδου στα πανεπιστήμια κ.ά. Παράλληλα, συνέδεσε τα βίαια περιστατικά των τελευταίων ημερών και με τις φοιτητικές εκλογές στις 14 Μάη, λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία», λες και δεν είναι η κυβέρνηση που επιλέγει να επιβάλει αυτήν την ατζέντα μπροστά στις εκλογές...
«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές ενός σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές από τα μεγάλα τους προβλήματα, να υπονομεύσει τους αγώνες και τη μαζική συμμετοχή τους στις φοιτητικές εκλογές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και τονίζει:
«Λίγο καιρό μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών και λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές, ξεδιπλώνεται μια συντονισμένη προσπάθεια:
Ενα είναι σίγουρο: Η κυβέρνηση έχει φάει πολλές ήττες από τους φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να αποφύγει τη μαζική καταδίκη της στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.
Επιχειρεί να αναστηλώσει τη ΔΑΠ, την παράταξη της ανομίας και των πελατειακών σχέσεων μέσα στα πανεπιστήμια, και να νοθεύσει το μήνυμα των φοιτητών και των φοιτητριών! Θέλει να έχει λυμένα τα χέρια της για να σαρώσει κάθε τους δικαίωμα και διεκδίκηση.
Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για τα μεγάλα προβλήματα στη ζωή και στις σπουδές τους πρέπει να εκφραστούν στους δρόμους του αγώνα και στις φοιτητικές εκλογές, σε συμπόρευση με την "Πανσπουδαστική".
Τα σχέδια της κυβέρνησης θα πέσουν στο κενό! Είναι στο χέρι μας!
Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές και να ενισχύσουν την "Πανσπουδαστική ΚΣ". Να τιμωρήσουν την κυβερνητική πολιτική και να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία.
Καλούμε κάθε μέλος και φίλο της ΚΝΕ, κάθε υποψήφιο με την "Πανσπουδαστική", να δώσει τον καλύτερό του εαυτό τις μέρες που απομένουν για να αναδειχθεί ξανά η "Πανσπουδαστική" σε 1η δύναμη, αφήνοντας στη 2η θέση την κυβερνητική ΔΑΠ και ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης».