Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στους κατοίκους του Στρυμονικού

Σήμερα η συγκέντρωση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, ώρα 10 πμ, που γίνεται με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων

«Εμείς οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ότι πρέπει να μπει φραγμός στην ασυδοσία της πολυεθνικής TVX HELLAS και καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης μπροστά στο δικαστικό μέγαρο, για να απαιτήσουμε να φύγει η πολυεθνική και να σταματήσουν οι διώξεις Ελλήνων πολιτών, που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι υπερασπίζονται τον τόπο τους και το περιβάλλον από την ασυδοσία των αδηφάγων πολυεθνικών».

Με τη δήλωση αυτή ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Αχτσής , δίνει το στίγμα της σημερινής κινητοποίησης συμπαράστασης προς τους κατοίκους του Στρυμονικού Κόλπου που είχαν καταδικαστεί για τους αγώνες τους ενάντια στην επένδυση της TVX και των οποίων η έφεση εκδικάζεται σήμερα. Η συγκέντρωση θα γίνει σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, ώρα 10 πμ.

Την κινητοποίηση συμπαράστασης των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης προς τους προέδρους, τότε, των Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Βαρβάρας και Ασπροβάλτας που είχαν καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων.«Είχαμε χρέος για αυτή την πρωτοβουλία, είπε ο Β. Αχτσής για να καταγγείλουμε την παρωδία δίκης από μια ξένη πολυεθνική ενάντια σε Ελληνες πολίτες, που υπερασπίζονται τον τόπο τους και τη ζωή των επόμενων γενεών».

Ο Ν. Μήτσιου, τέως πρόεδρος Ολυμπιάδας και νυν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ολυμπιάδας δήλωσε στο «Ρ»: «Κάποιοι άλλοι έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο και όχι οι τρεις κοινοτάρχες, που εκφράζοντας τα αισθήματα των κατοίκων των κοινοτήτων τους και την καθολική τους άρνηση να δεχτούν εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού στην περιοχή τους, πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν το ξεπούλημα και την καταστροφή της περιοχής. Νομίζω ότι στο διάστημα που πέρασε από τις μαζικές κινητοποιήσεις του 1996 και '97 δικαιωθήκαμε απόλυτα στην επιμονή μας να μη δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας επεξεργασία χρυσού με τη χρήση κυανίου. Οπου χρησιμοποιήθηκε αυτή η μέθοδος τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά».

Τη συμπαράστασή της στους μαχόμενους κατοίκους της περιοχής του Στρυμονικού Κόλπου εκφράζει με ανακοίνωσή της και η ΚΟΘ του ΚΚΕ, που καλεί το λαό να εκφράσει, με την παρουσία του στο δικαστικό μέγαρο, την αλληλεγγύη του σ' αυτούς που συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και του αγώνα.

Να σταματήσουν οι δίκες και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης, ζητά με ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Κατοίκων του Στρυμονικού Κόλπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ