Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Αττικής, για την κατάσταση των εργαζομένων στον κλάδο στη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Γνωρίζοντας την απουσία μέτρων πρόληψης, αντισεισμικών ελέγχων, υποδομών, αλλά και την επιλεκτική διαχείριση τέτοιων φυσικών φαινομένων, με υποσχέσεις και μέτρα αποσπασματικά, πολύ δε περισσότερο έχοντας θρηνήσει νεκρούς από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που διαχρονικά υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και βάζουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος στο ζύγι κόστους - οφέλους, συμμεριζόμαστε την αγωνία τους».

Και προσθέτουν:

«Το άγχος της κυβέρνησης είναι πώς θα αποκατασταθεί η εικόνα της ναυαρχίδας του τουρισμού πολυτελείας στην παγκόσμια αγορά.

Μήπως δεν θυμόμαστε τις συστάσεις να περιορίσουν κάτοικοι και εργαζόμενοι τις μετακινήσεις τους για να μην επιβαρύνουν την τουριστική έκρηξη;

Ποιος ευθύνεται για την ασύδοτη δόμηση και τα πολεοδομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν έτσι ώστε τα 4 πεντάστερα που υπήρχαν το 2004 να γίνουν 72;

Ποιος ευθύνεται για την εργοδοτική αυθαιρεσία που δεν υπάρχει κανείς να ελέγξει, αφού δεν βρίσκεται στο νησί κανένας υπάλληλος του ΣΕΠΕ;

Αφησαν ακόμα και τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες να εκμεταλλευτούν το κύμα φυγής κερδοσκοπώντας πάνω στην αγωνία τους!

Μόνο με τον συλλογικό μας αγώνα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος που μας αφήνει πάντα απροστάτευτους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους των Νοτίων Κυκλάδων.

  • Να διασφαλιστούν το εισόδημα και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο τουρισμό και την εστίαση για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
  • Να διαμορφωθούν κατάλληλοι μηχανισμοί ενημέρωσης και καθοδήγησης και οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή συγκέντρωση και διαφυγή του πληθυσμού.
  • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, όταν χρειαστεί.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στις δομές Υγείας, με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και επάρκεια των αναγκαίων υλικών και φαρμάκων.
  • Να υλοποιηθεί αμέσως σχεδιασμός αντισεισμικού ελέγχου όλων των κτιρίων και να αντιμετωπιστούν με τα κατάλληλα μέτρα οι όποιοι κίνδυνοι διαπιστωθούν».

Και καταλήγει: «Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επικοινωνία μαζί μας για ό,τι χρειαστούν. Περιμένουμε όσους βρίσκονται στην Αθήνα, να συμμετάσχουν στη Γενική μας Συνέλευση, την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 15.00».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ