Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλουμε σχολεία που να αντιστοιχούν στις δυνατότητες που υπάρχουν το 2025

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 12 Φλεβάρη, για τα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 2.30 μ.μ., για τα προβλήματα στα σχολεία εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «οι γονείς πολλές φορές στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς κληθήκαμε να καλύψουμε ανάγκες των σχολείων, με μοναδικό γνώμονα την προστασία των παιδιών (καθαριστικά, αναλώσιμα, χαρτιά υγείας, αθλητικό και καλλιτεχνικό εξοπλισμό κ.ά.).

Η ευθύνη για την κάλυψή τους όμως δεν είναι των γονιών, ούτε των εκπαιδευτικών, αλλά του κράτους και των δήμων στους οποίους έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το τι σχολεία θα έχουμε θα εξαρτάται αποκλειστικά από το τι τσέπη έχουν οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους εκεί. Θα εξαρτάται από "φιλεύσπλαχνους χορηγούς", που με βάση τις δικές τους ανάγκες θα παρεμβαίνουν στα σχολεία. Και αυτή η προοπτική μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ζητάμε τα αυτονόητα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέσα και υποδομές για μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη παιδαγωγική διαδικασία, με παροχές που θα παρέχονται ισότιμα σε ΟΛΑ τα παιδιά.

Σχολεία που θα ελέγχονται σταθερά (αντισεισμικός, ηλεκτρολογικός έλεγχος κ.λπ.), θα βάφονται και θα συντηρούνται, που δεν θα αποτελεί καθημερινή πιθανότητα να πέφτουν σοβάδες, να πλημμυρίζουν αίθουσες όταν βρέχει ή να υπερθερμαίνονται σε συνθήκες καύσωνα. Με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, σίτισης, γενικών καθηκόντων.

Οι γονείς έχουμε ήδη πληρώσει και φορολογηθεί για να έχουμε τέτοια σχολεία. Σχολεία που αντιστοιχούν στις δυνατότητες που υπάρχουν το 2025».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ