Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συνομιλίες» για τα Μάρμαρα

Για πρώτη φορά, μετά την έναρξη (πριν 20 χρόνια) της «εκστρατείας» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, θα συναντηθούν εκπρόσωποι της βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών, με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου. Δεν πρόκειται για τον αμετακίνητα αρνητικό Ρόμπερτ Αντερσον, αλλά για τον διάδοχό του, Νιλ Μαγκρέγκορ, μέχρι πρότινος διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, «Σάντεϊ Τέλεγκραφ», η συνάντηση του νέου διευθυντή με τον πρόεδρο της Επιτροπής, καθηγητή Σνόνγκρας, αποτελεί «έναρξη» των συνομιλιών για την επιστροφή των γλυπτών. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην πρόταση της Ελλάδας για ανταλλαγή των γλυπτών, με άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Να σημειωθεί, ότι η συνάντηση αναγγέλλεται όχι μόνο στο φόντο των διεθνών πιέσεων προς τη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών, αλλά και στην άσχημη οικονομική κατάσταση του Βρετανικού Μουσείου και στις αναμενόμενες περικοπές εργαζομένων σ' αυτό, μεταξύ αυτών και συντηρητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ