Σάββατο 25 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο Κ. Χατζηπαναγής

Σε ηλικία 88 ετών πέθανε χτες ο πατέρας του λαμπρού ποδοσφαιριστή Βασίλη Χατζηπαναγή, Κυριάκος. Ο Κυριάκος Χατζηπαναγής ήταν γεννημένος στην Κύπρο και είχε πάει στην πρώην Σοβιετική Ενωση ως πολιτικός πρόσφυγας. Εμενε στην Τασκένδη απ' όπου επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο μπαρμπα-Κυριάκος διακρινόταν για την ευθύτητα του χαρακτήρα του και το πάθος με το οποίο υπερασπιζόταν τις απόψεις και τις πεποιθήσεις του. Πάντα κοντά στην κομμουνιστική ιδεολογία, οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» μέχρι το τέλος της ζωής του. Η αγάπη που του είχε ο Βασίλης μεγάλη και σ' όλα τα χρόνια της λαμπρής σταδιοδρομίας του τον είχε ως οδηγό και σύμβουλο. Ο μπαρμπα-Κυριάκος γαλούχησε με άφθαρτα ιδανικά τον «Βάσια» και του δίδαξε πράγματα που σήμερα λείπουν από το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η ευγενής άμιλλα και ο υγιής συναγωνισμός ήταν από τις βασικές προτεραιότητες του εκλιπόντος, που έκρυβε μέσα του έναν βαθύ πλούτο γνώσεων και αντιλήψεων.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Χατζηπαναγή για την απώλεια του πατέρα του.

Η κηδεία του Κυριάκου Χατζηπαναγή θα γίνει σήμερα στις 11.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην περιοχή Χαριλάου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ