Απαράδεκτες αξιώσεις από τους βιομήχανους | Την Πέμπτη 30 Γενάρη η μεγάλη μάχη στον κλάδο
Στην τελευταία συνάντηση, την Πέμπτη 9 Γενάρη, οι βιομήχανοι επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως θέλουν Σύμβαση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα τους, από τις προβλέψεις της οποίας θα εξαιρούν το προσωπικό που βαφτίζουν «ανειδίκευτο» και αποτελεί την πλειοψηφία των εργαζομένων, ως υπάλληλοι γραφείων και εργάτες παραγωγής. «Είναι προφανές ότι οι βιομήχανοι θέλουν να υπάρχουν εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων στην κλαδική ΣΣΕ, που η συντριπτική πλειοψηφία θα αμείβεται με τον εκάστοτε θεσμοθετημένο εθνικό μισθό της κυβέρνησης και όλοι οι υπόλοιποι με τον κλαδικό μισθό», καταγγέλλει η Ομοσπονδία, απορρίπτοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Η παγίδα που στήνει η μεγαλοεργοδοσία και ο ΣΕΒ, στο όνομα να υπάρξει ΣΣΕ, είναι ορατή από την πρώτη στιγμή. Στοχεύουν να διασπάσουν την ενότητα και τη συνοχή μας απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας», τονίζει. «Μπορούμε να επιβάλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με όρους αμοιβής και εργασίας που θα ικανοποιούν τις δικές μας ανάγκες μέσα από τον δρόμο της μαχητικής διεκδίκησης», υπογραμμίζει και καλεί τα συνδικάτα να εντείνουν την προετοιμασία της απεργίας με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες.
Στην κατεύθυνση αυτή, τα σωματεία δυναμώνουν τις πρωτοβουλίες με τις οποίες διεκδικούν επιχειρησιακές Συμβάσεις, ενισχύοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Tasty Foods», μετά την κινητοποίηση που οργάνωση την Τετάρτη 8 Γενάρη, έχει προκηρύξει νέες στάσεις σε όλες τις βάρδιες (12 μ. έως 2 μ.μ., 2 μ.μ. έως 4 μ.μ. και 10 μ.μ. έως μεσάνυχτα) για σήμερα, Τρίτη.
Μήνυμα στους εργοδοτικούς φορείς ότι το 2025 θα γίνει χρονιά κινητοποιήσεων «μέχρι να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ που θα ικανοποιεί βασικά αιτήματά μας και θα δίνει ανάσα ανακούφισης σε όλους τους εργαζόμενους» στέλνει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής. Καλεί τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 19 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). «Εμείς, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου, που ξεπερνάμε σε αριθμό το 40% των συνολικά απασχολούμενων στον τομέα της Μεταποίησης, διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που παράγουμε καθημερινά με τα ίδια μας τα χέρια και τελικά δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε για τις οικογένειές μας, διεκδικούμε τους δικούς μας κόπους που καταλήγουν στις τσέπες των εργοδοτών, οφείλουμε να παλέψουμε για βελτίωση των όρων εργασίας και ζωής μας και θα το κάνουμε!», τονίζει.