Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-82
Του αρέσουν τα δύσκολα

«Δήμιος» της ΑΕΚ χτες ο Παπανικολάου

Sportidea

«Δήμιος» της ΑΕΚ χτες ο Παπανικολάου
Εφτάψυχος... αποδείχτηκε χτες ο Ολυμπιακός στον κρίσιμο πρώτο τελικό με την ΑΕΚ, για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή στην Α1 ανδρών. Παρά τις σημαντικές απουσίες των τιμωρημένων Τόμιτς, Φορντ και Ρισασέ, αλλά και την απουσία του κόσμου τους, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν της «Ενωσης» με 82-74 μετά από δύο παρατάσεις και να πάρουν σημαντικό προβάδισμα, τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό, ενόψει της επόμενης αναμέτρησης στο ΣΕΦ την Κυριακή.

Τίποτα δεν προμήνυε ότι ο 1ος τελικός στο ΟΑΚΑ θα κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος, καθώς τα δύο πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα οι γηπεδούχοι, χωρίς να εντυπωσιάσουν, έδειχναν ότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, τον οποίο κράτησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (29-25). Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αθόρυβα αλλά σταθερά κατάφερε να εγκλωβίσει τους αγχωμένους παίχτες του «Δικεφάλου» στη σφιχτή άμυνά του και δειλά δειλά να αρχίσει να ανακτά το προβάδισμα στο σκορ στο γ' 10λεπτο που ολοκληρώθηκε υπέρ του με 45-39. Από κει και πέρα, τα πάντα έμοιαζαν ρευστά αφού τα λάθη και από τις δύο ομάδες - που από την αρχή του αγώνα στάθηκαν βασική αιτία του μέτριου θεάματος που προσέφεραν οι δύο αντίπαλοι - συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα καλάθια εκατέρωθεν σε κρίσιμες στιγμές και οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην ισοπαλία με 57-57.

Στην πρώτη παράταση οι παίχτες της ΑΕΚ παρουσιάστηκαν άστοχοι, όχι όμως λιγότερο από τους «ερυθρόλευκους». Ετσι, με 9 πόντους παραπάνω η καθεμιά (66-66), οι δύο φιναλίστ του τελικού οδηγήθηκαν για ακόμα μια φορά στην παράταση. Εκεί, όμως η «Ενωση» δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Η κλάση του Παπανικολάου που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τής είχε προκαλέσει προβλήματα, φάνηκε ξανά και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το στομάχι του έδωσε στην ομάδα του το έναυσμα για τη νίκη. Ετσι, το προβάδισμα που ανέκτησε ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια του δεύτερου 5λέπτου παρέμεινε έως το τέλος και η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς πήρε την πολύτιμη νίκη.

ΑΕΚ: Ζήσης 2, Ντικούδης 16, Μπετς 6, Χατζής 11, Κακιούζης 4, Χόλντεν 15, Κικίλιας 3, Καρ 16, Μπιλμπά 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φέμερλινγκ 10, Φόρεστ 15, Νικαγκμπάτζε 13, Μπουντούρης 2, Παπαλουκάς 12, Παπανικολάου 21, Ζεβροσένκο 2, Ντε Μιγκέλ 6, Μπιλμπά 1, Μαντζάνας 1.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ