Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Μαζική η συμμετοχή των σπουδαστών

Μαζική και δυναμική ήταν η ανταπόκριση χιλιάδων σπουδαστών των δημοσίων ΙΕΚ του λεκανοπεδίου Αττικής, στο κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών για ενότητα και ενίσχυση του μοναδικού οργάνου που τους εκπροσωπεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους. Περίπου 3.600 σπουδαστές στήριξαν με την ψήφο τους το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο», αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά.

Η Αιμιλία Βήλου, μέλος του Συλλόγου, με δήλωσή της στο «Ρ», υπογραμμίζει: «Φέτος τα πράγματα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι σπουδαστές αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη διάθεση και ενδιαφέρον όχι μόνο τις εκλογές, αλλά και τη μέχρι τώρα δουλειά του Συλλόγου. Λίγοι ήταν αυτοί που ήρθαν, είδαν και προσπέρασαν. Κάθε χρόνος που περνάει η φωνή του Συλλόγου γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Ηδη ο Σύλλογος έχει επισημάνει με μια σειρά ανακοινώσεις του, την ανάγκη για συλλογική διεκδίκηση, την ενίσχυση του μοναδικού οργάνου που παλεύει για τα δικαιώματα των σπουδαστών μέσα και έξω από τις σχολές, δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους των δημοσίων ΙΕΚ είναι η αύξηση κατά 92,38% των διδάκτρων, η μείωση των τμημάτων ειδικοτήτων κατά 87,44% (που προβλέπει κάθε δημόσιο ΙΕΚ να έχει μόνο μια ειδικότητα), η ανύπαρκτη έως προβληματική υλικοτεχνική υποδομή, ενώ επιπλέον είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές, με τη μαύρη, ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ