Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συνεχίζει με πολύμορφες πρωτοβουλίες

Πολύμορφα συνεχίζει τη δράση του για την ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας και τη διεκδίκηση λύσεων το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Εκπαιδευτικών, με πρωτοβουλίες που έχουν ως χαρακτηριστικό τη συντονισμένη δράση.

Σχετικά με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για το διορισμό εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό σημειώνει ότι «με τη νέα ρύθμιση η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι εμμένει στην ίδια αντιεκπαιδευτική ρότα που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, επιχειρώντας να αμβλύνει τις ακραίες επιπτώσεις της πολιτικής της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός αναπληρωτών (ακόμη και 16μηνιτών), δεν πρόκειται να διοριστεί ούτε στην επόμενη πενταετία». Παράλληλα, σημειώνει τις ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και υπογραμμίζει ότι μόνη λύση είναι η επαναφορά της επετηρίδας και οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα από αυτήν, με κατάργηση των ωρομισθίων και το δραστικό περιορισμό των αναπληρωτών στον ελάχιστο αριθμό που απαιτούν οι πραγματικές ανάγκες αναπλήρωσης.

Το Συντονιστικό αποφάσισε να συνεχίσει την καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών ενάντια στην «αξιολόγηση», καλώντας ταυτόχρονα τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να αποφασίσουν μέτρα για την κατάργηση του νόμου στην πράξη. Παράλληλα, προχωρά σε πρωτοβουλία ενημέρωσης και διαμόρφωσης προϋποθέσεων κοινής δράσης εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και εργαζομένων συνολικότερα, απευθυνόμενο με ανοιχτή επιστολή σε όλα τα σχολεία, σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, στους εργατικούς και λαϊκούς φορείς.

Το Συντονιστικό καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να το ενισχύσουν και να το διευρύνουν. «Η διεύρυνση του Συντονιστικού με νέες ΕΛΜΕ και Συλλόγους ΠΕ, με αποφάσεις ΔΣ και ΓΣ, με Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές, αποτελεί σημαντική ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα και σοβαρό χτύπημα στη γραμμή της υποταγής», σημειώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ