Χωρίς ξεκάθαρο «νικητή» ολοκληρώθηκε χτες τα ξημερώματα η τηλεμαχία (ντιμπέιτ) των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων των ΗΠΑ, Τζέιμς Βανς (με τους Ρεπουμπλικάνους) και Τιμ Γουόλς (με τους Δημοκρατικούς).
Οι δύο υποψήφιοι αντιπαρατέθηκαν για το ποιος έχει την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της εξουσίας, ενώ ταυτίστηκαν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στηρίζοντας αμφότεροι το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και διαγκωνιζόμενοι για το ποιος υπερασπίζεται περισσότερο το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα», δηλαδή να μακελεύει τους λαούς στη Μέση Ανατολή.
Σε θέματα εσωτερικής πολιτικής διαχείρισης αντιπαρατέθηκαν σε ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό, οι φόροι, οι αμβλώσεις και η οικονομία. Ο Βανς π.χ. διερωτήθηκε γιατί η Κάμαλα Χάρις όντας στην κυβέρνηση Μπάιντεν και αξιοποιώντας την ιδιότητά της ως αντιπροέδρου δεν έχει κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, τη μετανάστευση και την οικονομία. Την κατηγόρησε δηλαδή ότι τάζει «λαγούς με πετραχήλια».
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN βρήκε το 51% των ερωτηθέντων να προτιμά τις επιδόσεις του Βανς στο ντιμπέιτ, ενώ το 49% εκτίμησε ότι τα πήγε καλύτερα ο Γουόλς.