Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Χωριά χωρίς νερό λόγω της ανολοκλήρωτης αποκατάστασης αγωγών

Αμεσα μέτρα απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» με Ερώτηση στη δημοτική αρχή

Αμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της υδροδότησης ορεινών χωριών της Ζακύνθου, που συνεχίζουν να λένε «το νερό νεράκι» μετά τη συνεχιζόμενη ολιγωρία στην αποκατάσταση των αγωγών στις περιοχές Αγαλά προς Κοιλιωμένο και Αγία Μαρίνα προς Λούχα, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» με Ερώτησή της προς τη δημοτική αρχή.

Ζητώντας άμεσα λύσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κωνσταντίνου και Διονύσης Κλάδης σημειώνουν πως «οι μέχρι τώρα απαντήσεις που έχουν δοθεί από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν μας καλύπτουν, και αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν αυτά τα έργα δεν τηρήθηκαν», ενώ προσθέτουν: «Δεν έχουμε εκπλαγεί βέβαια και από αυτήν την εξέλιξη, αφού η πολιτική ευθύνη των προηγούμενων και της σημερινής δημοτικής αρχής έχει να κάνει με τη συμπόρευση στη διαχρονικά ασκούμενη πολιτική, υπονομεύοντας τελικά τη ζωή, τη λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον του νησιού».

Καυτηριάζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μένουν ολόκληρες περιοχές χωρίς νερό για τόσο μεγάλο διάστημα και να πληρώνουν κι από πάνω το μάρμαρο οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, αφού με τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να έχουν το αυτονόητο», επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις λειτουργίας του δικτύου δημιουργούν πολύ σοβαρό θέμα για κατοικίες, επιχειρήσεις και στάβλους που υπάρχουν στο ενδιάμεσο από τα χωριά όπου περνάει ο αγωγός, που φτάνουν από 30 έως 50 παροχές για κάθε χωριό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητάει «να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του δικτύου, που θα εξασφαλίσουν επαρκές και ποιοτικό νερό όλη τη διάρκεια του χρόνου στους κατοίκους» και η δημοτική αρχή άμεσα να απαιτήσει όλα τα αναγκαία κονδύλια από το κράτος για τα αναγκαία έργα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ