Πέμπτη 25 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συνελήφθη Ρώσος ως ύποπτος για επιθέσεις

Αρκετά ερωτήματα προκαλεί η σύλληψη από τις γαλλικές αρχές ενός 40χρονου Ρώσου σεφ ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για «μεγάλης κλίμακας πράξεων αποσταθεροποίησης κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων», όπως αναφέρεται στην επίσημη κατηγορία. Ο 40χρονος, που ζει στη Γαλλία εδώ και 14 χρόνια, συνελήφθη προχθές Τρίτη έπειτα από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο του εισαγγελέα στο Παρίσι. Ο συλληφθείς έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 30 χρόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στο περιστατικό αναφέρθηκε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. Είπε πως ο Ρώσος θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε «αποσταθεροποίηση» η οποία «θα μπορούσε να λάβει τη μορφή παραπληροφόρησης ή άλλου είδους επίθεσης».

Πάντως η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι, σε ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα, ανέφερε πως μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε κάποια ενημέρωση για προσωρινή κράτηση κάποιου ατόμου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ