Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Χωρίς επαρκή εξοπλισμό οι δήμοι

Χωρίς επαρκή εξοπλισμό θα κληθούν και φέτος οι δήμοι της χώρας να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές, αφού, όπως παραδέχτηκε χτες ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), Δ. Παπανικολάου, η πρόσθετη χρηματοδότηση για μηχανήματα που αναμένεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα «έρθει» κατά το Σεπτέμβρη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δ. Παπανικολάου εξήρε την κυβερνητική δουλιά στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, προβάλλοντας το 2001 ως την καλύτερη χρονιά της τελευταίας εικοσαετίας από άποψη καταστροφών. Συγκεκριμένα, όπως είπε, το 2001 οι καμένες δασικές εκτάσεις ήταν μειωμένες κατά 70% σε σχέση με το 2000. Ωστόσο, το 2001 ήταν ταυτόχρονα και η χρονιά με τις καλύτερες μετεωρολογικές συνθήκες, αφού ο βαθμός επικινδυνότητας των δελτίων κινδύνου πυρκαγιάς ήταν περιορισμένος.

Ο Δ. Παπανικολάου σημείωσε επίσης ότι από φέτος θα πρέπει και οι δήμοι να εκπονήσουν τοπικά αντιπυρικά σχέδια, τα οποία θα περιλαμβάνουν τους δασικούς χάρτες επικινδυνότητας και τους επιχειρησιακούς χάρτες αντιπυρικού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής και των άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό η ΓΓΠΠ θα ζητήσει από όλα τα συντονιστικά όργανα, σε νομαρχιακό και τοπικό επίπεδο, να συνεδριάσουν άμεσα.

Στο μεταξύ, η 15η Μάη ορίστηκε Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των Πολιτών για τις Δασικές Πυρκαγιές, οπότε και θα προβληθούν σχετικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ οι μαθητές θα μεταφερθούν στο πιο κοντινό δάσος «όπου αυτό υπάρχει» - όπως εύστοχα σημειώνεται σε δελτίο της ΠΠ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ