Η φωτιά στη Ζάκυνθο έκαιγε όλη νύχτα |
Στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Τάκη Στρούζα, ενώ λόγω του ότι είχε βραδιάσει δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.
Η φωτιά είχε μεγάλο μέτωπο, ήταν ορατή από πολύ μακριά με μια μεγάλη ακτίνα στο βουνό του Βραχιώνα. Αργά το βράδυ ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση του χωριού της Αγίας Μαρίνας. Τα πυροσβεστικά παρέμειναν στα πλησιέστερα από τις φλόγες σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς ελέγχθηκε χτες το πρωί, όταν επιχείρησαν και εναέρια μέσα, ενώ η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αναγεννώμενο δάσος στο όρος Βραχίωνας.
Στάχτη έγιναν και περίπου 150 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και στο Αγγελόκαστρο της Αιτωλοακαρνανίας.