Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Πτήση υψηλών προσδοκιών για τους «αιώνιους»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναχώρησαν χθες για το Βερολίνο

Στους ρυθμούς του Φάιναλ 4 της Euroleague μπήκαν για τα καλά από χθες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που αναχώρησαν για το Βερολίνο, όπου το τριήμερο 24 - 26 Μάη θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι στους αυριανούς ημιτελικούς ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ στις 19.00 και ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22.00 (σε ένα ριμέικ του περσινού τελικού, που βρήκε νικητές και τροπαιούχους τους Ισπανούς). «Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (21.00).

Ο Ολυμπιακός, που πέταξε πρώτος για Βερολίνο, θα γράψει στη γερμανική πρωτεύουσα την τρίτη του συνεχόμενη συμμετοχή σε Φάιναλ 4, αισιοδοξώντας πως θα πετύχει ό,τι δεν κατάφερε τις δύο προηγούμενες χρονιές, δηλαδή την κατάκτηση του τροπαίου. Κατά την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» ο τεχνικός τους, Γιώργος Μπαρτζώκας, εξέφρασε την ελπίδα του για «λίγο περισσότερη τύχη» αυτήν τη φορά, ενώ εκτίμησε ότι ο αυριανός ημιτελικός με τη Ρεάλ θα είναι δύσκολο ματς, απέναντι σε μια ισχυρή αντίπαλο, που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα της, και γι' αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Με καλή ψυχολογία, λόγω και της αγωνιστικής εικόνας που έδειξε στη φετινή διοργάνωση, και αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τροπαίου του, αναχώρησε για Βερολίνο ο Παναθηναϊκός. Μιλώντας για την αποστολή ο τεχνικός των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται μόνο ο ημιτελικός με τη Φενερμπαχτσέ, όπου θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι βλέψεις του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ο Τούρκος τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επιστροφής του Παναθηναϊκού σε Φάιναλ 4 μετά από 12 χρόνια, που το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι οι Σλούκας και Χ. Ερνανγκόμεθ - που πρόσφατα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους - θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ