Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Κριτήριο «διαλογής» είναι μόνο η κατάσταση του ασθενούς και όχι η τσέπη του

«Αν δεν αρέσει στην κυβέρνηση και στους VIP πελάτες, ας στραφούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία», δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου

Επιμένοντας στο αφήγημα ότι ο «Ευαγγελισμός» είναι «νοσοκομείο αναφοράς», όπως το ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο για τον τελικό του Conference League στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, θεωρεί αυτονόητη την prive λειτουργία του κατά προτεραιότητα των VIP ενοίκων στα πολυτελή ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την απόφαση της κυβέρνησης που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο υπουργός υποστήριξε ότι «ο "Ευαγγελισμός" είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Απαντώντας σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Φερεντίνος, τόνισε μιλώντας στον «Ριζοσπάστη»: «Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση ότι οι υγειονομικοί του ΕΣΥ βρισκόμαστε στην υπηρεσία της υγείας του κάθε ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις, οικονομικές, φυλετικές, θρησκευτικές ή αναγνωρισιμότητας. Είναι θέμα αρχής για μας και είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ξεκαθαρίζει ότι κριτήρια διαλογής των ασθενών δεν μπορεί να είναι αυτά του διαχωρισμού και της προτεραιοποίησης που θέτουν η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου, που, υπενθυμίζεται, αφορά τους πελάτες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της Αθήνας.

Ο Γ. Φερεντίνος σημειώνει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας λειτουργεί με αυτούς τους όρους, «παρότι το έχουν υποστελεχώσει, υποχρηματοδοτήσει και ιδιωτικοποιήσει με τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Αν δεν τους αρέσει ας στραφούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, που τα έχουν μπουκώσει με κρατικό χρήμα τόσο διαχρονικά, όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τη θύελλα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η παραπάνω κυβερνητική απόφαση, ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε εν κρυπτώ χτες τον «Ευαγγελισμό» - όπως κάνει και με τα υπόλοιπα νοσοκομεία - «για την επιθεώρηση του έργου κατασκευής 32 νέων κλινών ΜΕΘ»!

«Δεν φτάνει που ήρθαν σαν τους κλέφτες σε μέρα απεργίας, πλασάρουν και για νέες κλίνες ΜΕΘ τις 32 που έχουν στερήσει εδώ και δύο χρόνια από τον λαό. Είναι φανερή η "περηφάνια" της κυβέρνησης για το έργο που παράγει και στον "Ευαγγελισμό", και γι' αυτό αποφεύγει συστηματικά να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το Σωματείο, τους εργαζόμενους, τους ασθενείς», υπογραμμίζει ο Γιώργος Φερεντίνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ