Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
2.500 ευρώ τον μήνα το κόστος της στέγασης για τους γιατρούς

Κι όμως, είναι αληθινό! Στα 2.500 ευρώ τον μήνα ανέρχεται το κόστος στέγασης για τους γιατρούς της 5ης ΥΠΕ που θα μετακινηθούν στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για να καλύψουν τα κενά την καλοκαιρινή περίοδο!

Καθώς μάλιστα οι γιατροί όπως είναι φυσικό αδυνατούν να καλύψουν αυτό το κόστος, στάλθηκαν τα σχετικά έγγραφα για το πρόβλημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που με δελτίο Τύπου ενημερώνει ότι «μέσω των εγγράφων αυτών ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το υπέρογκο κόστος της στέγασης των γιατρών, το οποίο φτάνει τα 2.500 ευρώ τον μήνα για το κάθε σπίτι, δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως!».

Τραγελαφική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση, αν δεν αφορούσε την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της Σκιάθου αλλά και πολλών άλλων νησιών, ειδικά το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά ούτε και τώρα δεν το λύνουν το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να φορτώνεται στους γιατρούς που μετακινούνται, και που πέρα από τα σοβαρά κενά και τις ελλείψεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τα πανάκριβα ενοίκια!

Ευθύνη έχει και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που καταφεύγει σε ...συστάσεις προς «τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο», βλέποντας τη ζωή και την υγεία μέσα από το πρίσμα του τουριστικού κέρδος, ενώ δεν βγάζει «κιχ» για τις ευθύνες της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ