Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Απεργούν την Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά μιας σειράς δικαιωμάτων που περικόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προσλήψεις προσωπικού στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες. Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία στην Αττική οργανώνουν την απεργία και καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργίας, οργανώνεται συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Ολγας). Στον Πύργο, στις 10 π.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων.

Οπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, οι μισθοί είναι μειωμένοι κατά 40% σε σύγκριση με το 2009, ενώ το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί. Στο φόντο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αντί για πραγματικές αυξήσεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια διαφημίζει τα «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους. Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να επανέλθουν ο 13ος και ο 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο της «αξιολόγησης».

«Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ) και καταγγέλλει την «προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στο Δημόσιο με το "σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων"». Παράλληλα, διεκδικεί να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλες οι υπηρεσίες και να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα προκειμένου να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

«Στις 21 Μάη απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Στην απεργία καλούν ακόμα με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η ΔΑΣ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ