Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται τα δρομολόγια του θανάτου στο Αιγαίο

Φωτ. αρχείου

Eurokinissi

Φωτ. αρχείου
Αλλο ένα δρομολόγιο θανάτου στο Αιγαίο σημειώθηκε την Παρασκευή, με θύματα ξεριζωμένους από τις χώρες τους πρόσφυγες και μετανάστες, που επιχειρούν να ξεφύγουν είτε από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις είτε από τα παράγωγά τους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτήν τη φορά στην Τήλο σε βραχώδη περιοχή κοντά στην παραλία «Δεσπότη Νερό» έφτασε βάρκα απ' την Τουρκία με 24 πρόσφυγες και μετανάστες (15 άντρες, 1 γυναίκα και 8 ανήλικα) και έναν νεκρό άντρα. Ταλαιπωρημένοι μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό στο λιμάνι Λιβαδιών της Τήλου και συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο χειριστής της λέμβου, η οποία καταστράφηκε. Το Σάββατο εντοπίστηκαν επιπλέον τρεις αλλοδαποί.

Τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για την ύπαρξη σκάφους στην παραλιακή περιοχή Φυλλάδα της Αστυπάλαιας.

Στο σημείο εντοπίστηκαν 24 ξεριζωμένοι, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας στην Αστυπάλαια. Επίσης, στην περιοχή Καμινάκια εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 41 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σκάλας. Πρόκειται για 27 άνδρες, 12 γυναίκες και 26 ανήλικους. Μία γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο Ιατρείο Αστυπάλαιας και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Εξάλλου, σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης, ταχύπλοο σκάφος να κινείται με ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τις βορειοανατολικές ακτές της νήσου Νίμου. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν σε βραχώδη δύσβατη περιοχή της νήσου Νίμου 19 αλλοδαποί (10 άντρες, 1 γυναίκα και 8 ανήλικα) οι οποίοι περισυνελλέχθησαν με τη συνδρομή ιδιωτικού μέσου. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, ενώ κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ ο καθένας στον χειριστή της λέμβου, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ