Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για λίγες ακόμα μέρες η έκθεση με έργα του Γ. Βαρλάμου

Η έκθεση «Τα χρώματα στη Χαρακτική του Γιώργη Βαρλάμου» θα λειτουργεί στον Χώρο Πολιτισμού «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου» (Λεάγρου 23, Γούβα, Μετρό «Αγιος Ιωάννης») μέχρι και τις 18 Μάη 2024, με επιλεγμένα έργα έγχρωμης χαρακτικής, ξυλογραφίες και λιθογραφίες.

Οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Πέμπτη έως και Σάββατο, μετά από επικοινωνία στο email: ergastiri.gvarlamou@gmail.com. Στην ξενάγηση οι θεατές έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τον Γιώργη Βαρλάμο, την τέχνη της χαρακτικής και τα έργα που εκτίθενται, καθώς και το Εργαστήρι Χαρακτικής, όπου ο Βαρλάμος δούλεψε για σχεδόν 50 χρόνια. Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα μεγάλης αξίας που εκτίθενται, μπορεί να γνωρίσει κανείς «από κοντά» τον μεγάλο ζωγράφο - χαράκτη, τη ζωή και το έργο του, καθώς επίσης να θαυμάσει τις μαντεμένιες πρέσες χαρακτικής (από τον 19ο αιώνα) του χαράκτη και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Κεφαλληνού, και του χαράκτη Δημήτρη Δάβη.

Η έκθεση φωτίζει μία ακόμα πτυχή της τέχνης του Γ. Βαρλάμου, μέσα από τα χρώματα στην τέχνη της χαρακτικής, στη χάραξη του ξύλου και στη λιθογραφία. Τα έργα που επιλέχθηκαν διατρέχουν την εικαστική διαδρομή του Γ. Βαρλάμου, από τα πρώιμα δημιουργικά χρόνια έως και την ωριμότητα του.

Οπως είναι γνωστό, ο Γ. Βαρλάμος, σφραγίζοντας τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής με το ΚΚΕ, άφησε στο Κόμμα το εργαστήρι του και το έργο του. Η ΚΕ του ΚΚΕ, υλοποιώντας την επιθυμία του Γ. Βαρλάμου, εγκαινίασε το 2023 τον Χώρο Πολιτισμού «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου», με στόχο να λειτουργεί ως χώρος έκθεσης και ως εργαστήρι ανοιχτό για τον λαό, τη νεολαία και τους καλλιτέχνες. Τιμώντας τη σημαντική προσφορά του σπουδαίου ζωγράφου - χαράκτη ο Χώρος Πολιτισμού διοργανώνει περιοδικές έκθεσης του έργου του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ