Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Στο Βερολίνο με ανοιχτούς λογαριασμούς ο Ολυμπιακός

Για τρίτη συνεχόμενη φορά οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το «παρών» στην τελική φάση, μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα

Για 3η συνεχόμενη φορά και 13η συνολικά ο Ολυμπιακός θα δώσει το «παρών» σε Φάιναλ 4 της Εuroleague, μετά τη σπουδαία νίκη του με 63-59 επί της Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, με την οποία έκανε το 3-2 στη σειρά και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην τελική φάση στο Βερολίνο (24 - 26 Μάη). Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν μάλιστα μόλις η δεύτερη ομάδα στην Ιστορία της διοργάνωσης που κατάφερε να κάνει «μπρέικ» σε 5ο αγώνα πλέι οφ.

Στον αγώνα της Βαρκελώνης, όπου κυριάρχησαν οι κλειστές άμυνες και το σκληρό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, οι οποίες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει τις λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρη στα μακρινά σουτ, με τους ΜακΚίσικ και Παπανικολάου να πετυχαίνουν καθοριστικά τρίποντα.

Με τη Ρεάλ για τη ρεβάνς

Στον έναν από τους δύο ημιτελικούς στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, στοχεύοντας στην 4η κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague, θα βρει απέναντί του το φαβορί της φετινής διοργάνωσης, τη Ρεάλ Μαδρίτης, απέναντι στην οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Απέναντι στους Μαδριλένους οι Πειραιώτες θα ψάξουν και να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στον περσινό τελικό στο Κάουνας, όπου η Ρεάλ νίκησε 79-78 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, στερώντας το τρόπαιο από την ελληνική ομάδα.

Στον άλλο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Φενερμπαχτσέ. Η τουρκική ομάδα πήρε σπουδαία πρόκριση στο Πριγκιπάτο, νικώντας 80-79 τη Μονακό στην παράταση, και λίγες ώρες πριν την επιτυχία του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ομάδα που έκανε «μπρέικ» σε 5ο αγώνα πλέι οφ.

«Αιώνιοι» ξανά στο Βερολίνο

Συμπτωματικά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν για δεύτερη φορά και οι δύο σε Φάιναλ 4 με τόπο διεξαγωγής τη γερμανική πρωτεύουσα, μετά το 2009, όταν μάλιστα είχαν αναμετρηθεί στον ημιτελικό, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και να προκρίνεται στον τελικό, όπου επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατέκτησε το 5ο από τα 6 τρόπαιά του στη διοργάνωση. Τελευταία φορά που οι «αιώνιοι αντίπαλοι» του ελληνικού μπάσκετ είχαν βρεθεί και οι δύο σε Φάιναλ 4 ήταν το 2012, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να πανηγυρίσει το τρόπαιο, που ήταν το 2ο από τα 3 τα οποία έχει κατακτήσει συνολικά.

Η ιστορική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα έστειλε τον Ολυμπιακό για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Φάιναλ 4

Eurokinissi

Η ιστορική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα έστειλε τον Ολυμπιακό για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Φάιναλ 4
Συνολικά για τις δύο ελληνικές ομάδες η φετινή κοινή παρουσία στο Βερολίνο θα είναι η 5η σε Φάιναλ 4 Euroleague, αφού εκτός από αυτά του Βερολίνου το 2009 και της Κωνσταντινούπολης το 2012 έχουν συνυπάρξει επίσης στις τελικές φάσεις του 1994, στο Τελ Αβίβ, και του 1995, στη Σαραγόσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ