Πέμπτη 9 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
Το τελευταίο βήμα για Νέα Φιλαδέλφεια

Επιδιώκοντας μια ιστορική πρόκριση στον τελικό, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Αστον Βίλα στη ρεβάνς των ημιτελικών

Το τελευταίο βήμα για μια ιστορική υπέρβαση, που θα τον φέρει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, θέλει να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός φιλοξενώντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Αστον Βίλα, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Conference League μεταξύ των δύο ομάδων. Με τον αέρα της σπουδαίας νίκης τους στην Αγγλία με 4-2, που τους δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό, στις 29 Μάη στην «ΟPAP Arena». Αυτό θα αποτελέσει τη σημαντικότερη στιγμή στην 99χρονη Ιστορία του συλλόγου του Πειραιά, αφού έτσι θα γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα δώσει το «παρών» σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά τον Παναθηναϊκό το 1971.

Προέχει η Αστον Βίλα

Η νίκη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά μεγάλωσε την αισιοδοξία για το όνειρο στις τάξεις του Ολυμπιακού, με το φαληρικό στάδιο να αναμένεται κατάμεστο από τους οπαδούς που θα δώσουν το «παρών», δημιουργώντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Κόντρα στο κλίμα ευφορίας, πάντως, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Χοσέ Μεντιλίμπαρ όλο το διάστημα που μεσολάβησε από τον αγώνα στην Αγγλία προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Βάσκος προπονητής απέδωσε μεν τα εύσημα στους παίκτες του, και για την επιτυχία και για την εμφάνισή τους, έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει προς άπαντες ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Για τον ίδιο η Αστον Βίλα παραμένει μια ομάδα ικανή να κάνει την καθοριστική ζημιά εκτός έδρας, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που θα ψάξει και την αντίδραση για την ήττα στο Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με τον αρκετά έμπειρο σε παιχνίδια τέτοιας βαρύτητας προπονητή του Ολυμπιακού, οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο το αποψινό ματς και όχι τον τελικό, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη όπως επεσήμανε.


Eurokinissi

Για τον Μεντιλίμπαρ δεν λείπουν οι πονοκέφαλοι της τελευταίας στιγμής μπροστά στο ματς, ειδικά για την αριστερή πτέρυγα, καθώς χθες προέκυψε πρόβλημα με τον Ρίτσαρντς, ο οποίος προοριζόταν για αντικαταστάτης του Ορτέγκα (τραυματίστηκε στο πρώτο ματς) αλλά ένιωσε ενοχλήσεις. Στη δε Αστον Βίλα υπάρχει αβεβαιότητα αν θα καταφέρουν να παίξουν στην αποψινή ρεβάνς ο βασικός τερματοφύλακας, Αργεντινός Μαρτίνεθ, και ο Βέλγος χαφ Τίλεμανς, καθώς κανένας από τους δύο δεν αγωνίστηκε ούτε στο πρώτο ματς αλλά ούτε και στον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Μπράιτον ο οποίος μεσολάβησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ