Παρασκευή 3 Μάη 2024 - Κυριακή 5 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς τον υπουργό Αμυνας

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν βουλευτές του ΚΚΕ για το επικίνδυνο αμερικανικό πολεμικό φορτίο που φυλάσσεται μυστικά στην Ελλάδα και για το οποίο η κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν».

Με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπαναστάσης, Γιάννης Δελής και Βασίλης Μεταξάς τονίζουν πως οι αποκαλύψεις και τα ερωτήματα του «Ριζοσπάστη» στις 10/4/2024 σχετικά με την αποδοχή, από την κυβέρνηση, του αιτήματος των ΗΠΑ να φυλαχτεί σε στρατιωτικές αποθήκες μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ, δεν έχουν απαντηθεί, και ζητούν άμεση ενημέρωση.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχει στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών - ευρωατλαντικών σχεδιασμών, στηρίζει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Η πορεία της εμπλοκής σε βάρος άλλων λαών προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας, βάζει τη χώρα στο στόχαστρο αντιποίνων, λόγω της χρησιμοποίησης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, της αποστολής όπλων και πυρομαχικών, ακόμα και απαγορευμένων βομβών λευκού φωσφόρου, στο ουκρανικό μέτωπο, της συμμετοχής της φρεγάτας "Υδρα" στη στρατιωτική επιχείρηση "Ασπίδες" της ΕΕ στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, της αποστολής συστοιχίας πυραύλων "Patriot" στη Σαουδική Αραβία.

Ενώ, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, "ασκούνται πιέσεις" για να διαθέσει η ελληνική κυβέρνηση συστοιχία πυραύλων S-300 ή "Patriot" στην ουκρανική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ, που παλεύει σταθερά για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτει και αντιπαλεύει διαρκώς τις επικίνδυνες κυβερνητικές αποφάσεις, ενημερώνει συστηματικά τον λαό μας και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της πάλης του.

Πρόσφατα, στις 10 Απρίλη, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" αποκάλυψε και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχθηκε αμερικανικό αίτημα να φυλαχτεί σε στρατιωτικές αποθήκες μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ. Η εφημερίδα έθεσε στην κυβέρνηση σημαντικά ερωτήματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

(...) Λόγω της σοβαρότητας των αποκαλύψεων της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" και επειδή η κυβέρνηση τηρεί "σιγήν ιχθύος", η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει Ερώτηση στον υπουργό Αμυνας» με τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ