Παρασκευή 3 Μάη 2024 - Κυριακή 5 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα και οι ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές

Συναντήσεις με εκπροσώπους ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ

Τα μεγάλα προβλήματα των ελάχιστων αθλητικών υποδομών της Νέας Ιωνίας, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 1.000 και πλέον αθλητών των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων, όπως και του λαού και της νεολαίας της περιοχής που τις χρησιμοποιεί καθημερινά για να αθλείται, αναδείχθηκαν μέσα από σειρά συναντήσεων αντιπροσωπειών των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της περιοχής. Συγκεκριμένα, έγιναν συναντήσεις με τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ του ΑΟ Ν. Ιωνίας, του Ομίλου Φιλάθλων Ν. Ιωνίας (ΟΦΝΙ), του ΑΓΣ «Ανατολή» Ν. Ιωνίας, του ΑΓΣ «Ικαρος» Ν. Ιωνίας, του ΠΑΟ Αλσούπολης και της ΑΕ Ελευθερούπολης.

Χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση του Δημοτικού Σταδίου της Ν. Ιωνίας, όπου προπονούνται καθημερινά και ταυτόχρονα εκατοντάδες αθλητές όλων των αθλημάτων, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Επίσης, οι λιγοστές και ανεπαρκείς βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως στην Αλσούπολη, όπου το γηπεδάκι ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τους δεκάδες αθλητές, αλλά και στον Αγιο Γεώργιο, όπου το γηπεδάκι είναι κακοσυντηρημένο σε σημείο που ακόμα και η σωματική ακεραιότητα των αθλητών τίθεται σε κίνδυνο.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των ερασιτεχνικών σωματείων τόνισαν ότι είναι εξοργιστικό να μην έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες απομάκρυνσης του σταθμού των δημοτικών απορριμματοφόρων από το στάδιο, με μια λύση που να εξυπηρετεί συνολικά τους εργαζόμενους, τον λαό και τα σωματεία της πόλης. Αυτό θα συνέβαλλε στο να αξιοποιηθεί ο χώρος για τη δημιουργία βοηθητικών εγκαταστάσεων για όλα τα αθλήματα.

Στο επίκεντρο τέθηκαν και οι εικόνες εγκατάλειψης του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου στα Πευκάκια, όπου λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης του παρκέ οι σοβαροί τραυματισμοί αθλούμενων είναι συχνό φαινόμενο. Επίσης τα απαρχαιωμένα αποδυτήρια και τουαλέτες, οι κερκίδες, όπου έχουν φωλιάσει μέχρι και ποντίκια, η έλλειψη κλιματισμού και ιατρείου.

Μπροστά στα οξυμένα αυτά προβλήματα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και η σημερινή, η Περιφέρεια αλλά και όλες οι δημοτικές αρχές της Ν. Ιωνίας, για να αποφύγουν τις ευθύνες τους διαχρονικά πετάνε το «μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλον, εμπαίζοντας τους συλλόγους και τον λαό της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση της κυβέρνησης σε πρόσφατη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, ότι αυτό βρίσκεται στην αρμοδιότητα του δήμου και ουδέποτε έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα χρηματοδότησης που να αφορά την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών των εν λόγω εγκαταστάσεων, όταν ο δήμος βεβαίωνε για το αντίθετο. Αρα, όλοι τους είναι συνένοχοι στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί.

Αναδείχθηκε ακόμα ότι ενώ παραδίδονται οι ελεύθεροι χώροι για να εξυπηρετηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με αστραπιαίες διαδικασίες, αυτό δεν γίνεται όταν αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Τελευταίο παράδειγμα η επικείμενη μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα Δηλαβέρη, στα σύνορα των δήμων Αμαρουσίου και Ν. Ιωνίας. Κατά τ' άλλα ο χώρος της «ΕΡΙΟΤΕΚ» παραμένει αναξιοποίητος και κινδυνεύει να χαθεί, ενώ το ίδιο περίπου ισχύει και για τον χώρο του πρώην ανθρακωρυχείου στην Αλσούπολη.

Σημειώθηκε ότι είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι της Ν. Ιωνίας, καθώς και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθεί αυτή η προσπάθεια ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, αλλά και στην έλλειψη των αθλητικών υποδομών της πόλης. Οι αθλητικοί σύλλογοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συνεχή και αδιάλειπτη ανάδειξη των προβλημάτων τους.

Ολοι συμφώνησαν, τέλος, ότι η πίεση και οι αγωνιστικές διεκδικήσεις που ασκούν οι σύλλογοι, οι εκατοντάδες αθλητές και οι προπονητές των συλλόγων, οι γονείς, όλος ο λαός της περιοχής, όπως έχει αποδειχθεί μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγαίνουμε στον δρόμο για τη ζωή και το δίκιο μας(2023-12-06 00:00:00.0)
Βγαίνουμε στον δρόμο για τη ζωή και το δίκιο μας(2023-12-02 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν ξανά το Σάββατο 9 Δεκέμβρη(2023-11-24 00:00:00.0)
Πλημμυρισμένες αίθουσες και προαύλια σχολείων από τη βροχόπτωση(2023-09-29 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας για ελεύθερους χώρους άθλησης(2023-01-21 00:00:00.0)
Ανατράπηκε η απόφαση για το οικόπεδο «Altec»(2022-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ