Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την ίδρυση ιδιωτικής σχολής Ιατρικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές της, με πρωτοβουλία της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», με αφορμή την εξέλιξη των τελευταίων ημερών σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικής σχολής Ιατρικής στην Αθήνα από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Στη διάρκεια της δράσης τους, κρέμασαν τις ιατρικές ποδιές καταγγέλλοντας ότι τα πτυχία Ιατρικής βγαίνουν προς πώληση έναντι 120.000 ευρώ και πάνω στο πωλητήριο παρέπεμπαν σε πληροφορίες στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο υπουργείο Παιδείας και στη ΔΑΠ της Ιατρικής.

Τις επόμενες μέρες οι φοιτητές προχωράνε σε βδομάδα δράσης ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικής ιατρικής σχολής και θα συμμετάσχουν στον πανελλαδικό συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικών Σχολών.

Οι φοιτητές Ιατρικής δηλώνουν ότι όπως δεν αποδέχονται η Υγεία του λαού να είναι εμπόρευμα, έτσι δεν ανέχονται να είναι εμπόρευμα που θα παζαρεύεται και η εκπαίδευση των νέων γιατρών. «Δεν θα ανεχτούμε να γίνει νόμος η αδικία. Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των πτυχίων μας: Γιατροί πολλαπλών ταχυτήτων, μια επιστημονική ελίτ από τα ιδιωτικά και, από την άλλη, αυτοί που θα ξελασπώνουν το ΕΣΥ, οι εφημεριάκηδες, οι "προσωπικοί γιατροί", οι υγειονομικοί με τα ωράρια - λάστιχο. Δεν θα επιτρέψουμε οι ανάγκες μας για σύγχρονες σπουδές να μπαίνουν στο ζύγι κόστους - οφέλους, να υποβαθμιστούν κι άλλο οι σπουδές μας.

Οι εκατοντάδες συμφοιτητές που απέρριψαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα κυβερνητικά σχέδια, τους συμμάχους τους στις σχολές, αυτοί που θέλουν να σπουδάσουν και να ασκήσουν την Ιατρική με αξιοπρέπεια, κοιτώντας τους ασθενείς τους κατάματα, που θέλουν να αφιερωθούν στην επιστήμη τους για να την αφιερώσουν απλόχερα στον λαό, θα τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει», σημειώνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ