Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με δυνατό ΚΚΕ παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας

Ανακοίνωση της Οργάνωσης προς τους νέους εργαζόμενους μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά

Στους νέους εργαζόμενους απευθύνεται η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά, τη μέρα που έχει ποτιστεί από το αίμα των εργατών, όπως σημειώνει, κάνοντας εισαγωγικά μια αναδρομή σε Πρωτομαγιές από το 1886 στο Σικάγο και έπειτα στη χώρα μας, και τονίζοντας: «Οι Πρωτομαγιές έχουν χαράξει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στα συμφέροντα των αφεντικών, του κράτους τους και στις ανάγκες των εργαζομένων. Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

«Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μπορούμε να πολεμήσουμε τη βαρβαρότητα! Μπορούμε να νικήσουμε!», τονίζει η ΚΝΕ και συνεχίζει:

«Δεν είναι "φυσιολογικό" να τελειώνει ο μισθός στα μέσα του μήνα, να "ζαλιζόμαστε" όποτε πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, να πληρώνουμε ένα μισθό για νοίκι.

Δεν είναι "ατυχήματα" τα εργοδοτικά εγκλήματα με τους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, ούτε ήταν "ατύχημα" το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν είναι "φυσικό φαινόμενο" να καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι και να πνιγόμαστε κάθε χειμώνα λόγω της ανυπαρξίας υποδομών και μέτρων πρόληψης.

Δεν είναι "αναγκαίο κακό" ο πόλεμος που μας κυκλώνει, με τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, με την απειλή για γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η χώρα να μπλέκεται όλο και περισσότερο στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς όφελος των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων, και με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Ολα αυτά είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να διασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Οι λαοί πληρώνουν από την τσέπη τους και με το αίμα τους!

- Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις είχαν κέρδη 25,1 δισ. ευρώ το 2022.

- 7 δισ. ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο.

- 1 νεκρός εργαζόμενος κάθε 2 μέρες τον τελευταίο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη!

Αυτό αποδεικνύουν οι εμβληματικοί αγώνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, όπου μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην εγκληματική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Οι νέοι εργαζόμενοι και οι νέες εργαζόμενες δεν είμαστε μόνοι μας!

Με την οργάνωσή μας στα συνδικάτα και τη συμμετοχή μας στον συλλογικό αγώνα μπορούμε να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς και ζωής μας.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα στους χώρους δουλειάς και στις ευρωεκλογές μπορούμε να δώσουμε ένα δυνατό χαστούκι στο σύστημα και στα κόμματα που το υπηρετούν.

Διεκδικούμε:

- Καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

- Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Παλεύουμε για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, όπως επιτρέπει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

- Αμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

- Αμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

- Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις».

«Ολοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα!», καταλήγει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ