Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Να παύσει η δίωξη του γραμματέα του EK Nord CGT της Γαλλίας

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση που προκάλεσε τη δίωξη του Γάλλου συνδικαλιστή
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση που προκάλεσε τη δίωξη του Γάλλου συνδικαλιστή
Ψήφισμα αλληλεγγύης προς το Εργατικό Κέντρο Nord CGT της Γαλλίας και τον διωκόμενο γενικό γραμματέα του υπογράφουν μια σειρά από Εργατικά Κέντρα (ΕΚ), Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της χώρας μας, καταγγέλλοντας συνολικά την «προσπάθεια φίμωσης των φωνών που εναντιώνονται στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατών και φίμωσης των αγωνιστικών συνδικάτων της Γαλλίας».

Οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουν το κείμενο καταγγέλλουν τη δίωξη που ξεκίνησε κατά του Jean - Paul Delescaut, γγ του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, μετά από συμβολική δράση του Εργατικού Κέντρου υπέρ της ειρήνης και του λαού της Παλαιστίνης, τον περασμένο Οκτώβρη, τις πρώτες κιόλας μέρες μετά την έναρξη της σφαγής.

Οπως αναφέρουν, «στις 20 Οκτώβρη 2023, στις 6 π.μ., ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Jean - Paul Delescaut, συνελήφθη, με τη συνδρομή μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αποσταλεί για την περίσταση, στην οικία του, όπου του ανακοινώθηκε ότι τέθηκε υπό κράτηση. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Λιλ, όπου του ανακοινώθηκε το κατηγορητήριο για "εξύμνηση της τρομοκρατίας" και "υποκίνηση φυλετικού μίσους". Πλέον διώκεται ποινικά και καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Λιλ στις 28 Μάρτη 2024». Τονίζουν δε ότι η δίωξη του συνδικαλιστή «είναι ένα ακόμη εκφοβιστικό κυνήγι μαγισσών, μια εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης των εργαζομένων και των συνδικάτων. Τέτοιες διώξεις και προσπάθειες φίμωσης επιχειρούν κυβερνήσεις, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε πολλές χώρες.

Η προσπάθεια δίωξης και στιγματισμού όσων αγωνίζονται ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με κατηγορίες περί δήθεν "υποστήριξης της τρομοκρατίας" ή "υποκίνησης φυλετικού μίσους" είναι και υποκριτική και επικίνδυνη. Τα συνδικάτα που αγωνίζονται για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, πάντοτε αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των εργατών, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα Εργατικά Κέντρα: Ζακύνθου, Πειραιά, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Πάτρας, Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Φωκίδας, Σάμου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και το Παλλεσβιακό.

Ακόμα, οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΜ, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Σωματείων Εργαζομένων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων (ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας, Ενέργειας, Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ).

Τα Συνδικάτα: Τύπου και Χάρτου, ΟΤΑ Αττικής, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Ν. Αττικής, Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), Εργαζομένων Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ