Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να μη γίνει η Λάρισα ορμητήριο πολέμου!

Με μηχανοκίνητη πορεία που πέρασε έξω από την 110 ΠΜ και την 1η Στρατιά, απαίτησαν την απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ

«Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, η Λάρισα δεν θα γίνει ορμητήριο πολέμου» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε χθες το απόγευμα από τη μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Η πορεία ξεκίνησε από το πάρκινγκ του «Αλκαζάρ», διέσχισε τους δρόμους της πόλης και πραγματοποίησε στάσεις έξω από την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) - που λειτουργεί και ως ΝΑΤΟική βάση μετά την υπογραφή της κατάπτυστης «Αμυντικής Συμφωνίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας - και την 1η Στρατιά, όπου λειτουργεί το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ EU - OHQ), που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την ευθύνη της ευρωενωσιακής στρατιωτικής επιχείρησης «Ασπίδες».

Με τη μηχανοκίνητη πορεία τους «ξεσήκωσαν» την πόλη με συνθήματα και κορναρίσματα, ανέδειξαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, απαίτησαν «να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου», να μη δοθεί «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», αλλά και να μη βγει εκτός συνόρων κανένας φαντάρος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός, καμία φρεγάτα.

Εξω από την 1η Στρατιά απηύθυνε χαιρετισμό η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, επισημαίνοντας: «Η Λάρισα αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο για τη συμμετοχή της σε πολέμους μίλια μακριά, με απρόβλεπτες συνέπειες αν αυτοί οι πόλεμοι γενικευτούν. Τι δουλειά έχουν οι Ελληνες ένστολοι 3.500 μίλια μακριά; Ποιες αξίες και ποια ιδανικά υπερασπίζονται; Από ποιον κινδυνεύουμε; Από πότε οι στρατευμένοι μας έγιναν οι "σεκιουριτάδες" των εφοπλιστών; Πόσες και ποιες οικογένειες θα κλάψουν τα παιδιά τους σε όλες αυτές τις εμπλοκές; Και ποιος ρώτησε ή έστω ενημέρωσε τους περίπου 200.000 κατοίκους της Λάρισας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν όλες αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις στην ασφάλειά τους και στη ζωή τους; Και πού βρίσκονται όλα αυτά τα δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς και τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, όταν για τους αγρότες "ξύνουν τον πάτο του βαρελιού", όταν δεν υπάρχει φράγκο για την Παιδεία, την Υγεία, για μισθούς και συντάξεις, για την αντιπλημμυρική - αντισεισμική - αντιπυρική θωράκιση της χώρας;».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αλέξης Χατζηλάζαρος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, σημειώνοντας: «Απαιτούμε να μη λύσει κάβους η φρεγάτα "Υδρα" για την Ερυθρά Θάλασσα. Δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια της χώρας ή στην προστασία των συνόρων η αποστολή φρεγάτας χιλιάδες μίλια μακριά. Το μόνο που προστατεύει είναι τα συμφέροντα των εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ