Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στη μάχη μαζικά και οι πανεπιστημιακοί

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι πανεπιστημιακοί ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους σήμερα με τους φοιτητές τους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαδηλώνουν στην Αθήνα.

Η ΠΟΣΔΕΠ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία με ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου της και ακολούθως ο ένας μετά τον άλλον οι Σύλλογοι ΔΕΠ των πανεπιστημίων παίρνουν ανάλογες αποφάσεις, απορρίπτουν το νομοσχέδιο, απεργούν, καταδικάζουν τις προσπάθειες τρομοκράτησης και εκβιασμού από την κυβέρνηση, υπερασπίζονται τους φοιτητές τους.

Την ίδια στιγμή, κοντεύουν τις 900 οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από πανεπιστημιακούς και ερευνητές κάτω από κοινό κείμενο στο διαδίκτυο, στην καμπάνια «Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» (https://sites.google.com/view/no-to-private-universities/). Πρόκειται για πρωτόγνωρα μαζική ανταπόκριση του κλάδου στη χώρα μας αν αναλογιστούμε και ανάλογες πρωτοβουλίες που είχαν παρθεί στο παρελθόν, ενώ ανάμεσα στα ονόματα των υπογραφών συγκεντρώνονται πολλοί πανεπιστημιακοί εγνωσμένου κύρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ