Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
73 νεκροί με covid και 8 νεκροί από γρίπη

73 άνθρωποι με covid έχασαν τη ζωή τους και την περασμένη βδομάδα σύμφωνα με την εβδομαδιαία Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης που αφορά το διάστημα 15 - 21 Γενάρη.

Ο αριθμός των εισαγωγών covid (842) παρουσίασε μείωση 45% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 βδομάδες (1.539). Εγιναν 29 νέες διασωληνώσεις και συνολικά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 69 ασθενείς. Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 8 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Για τον ιό της γρίπης, η θετικότητα παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC) και εμφάνισε σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Καταγράφηκαν 19 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκαν αναδρομικά 2 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 25 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ