Δύο ναυτεργάτες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες σε ισάριθμα «ατυχήματα» την ώρα της δουλειάς τους εν πλω.
Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τον Δημήτρη Θωμά, που είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, και όπως φαίνεται πέθανε από πνιγμό από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ η σορός του βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Θεσσαλονίκης, περίπου 1 ν.μ. από τη μαρίνα Αρετσούς.
Ο ναυτεργάτης ήταν ναυτολογημένος στο ρυμουλκό πλοίο «Supporter» της ναυτιλιακής εταιρείας «ECO VII NE», με την ΠΕΜΕΝ να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.
«Ο συνάδελφος Δημήτρης είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ και ήταν αγαπητός στους ναυτεργάτες», σημειώνει η ΠΕΜΕΝ και απαιτεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας την άμεση διερεύνηση της αιτίας του θανάτου του ναυτεργάτη και την έγγραφη ενημέρωσή της.
Νεκρός ανασύρθηκε και 31χρονος ναυτικός στην Καλαμάτα, μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια εργασιών στο αμπάρι φορτηγού πλοίου με σημαία Μπαρμπάντος, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο. Η λιμενική αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου για το τραγικό συμβάν, ενώ στην περιοχή έφτασε επιβατηγός λάντζα με στελέχη του Λιμενικού, η οποία μετέφερε τον 31χρονο ναυτικό στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.