Τρίτη 23 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Αέρας» τα φαβορί

Οι νίκες των βασικών διεκδικητών του τίτλου σημάδεψαν τη 19η αγωνιστική

Eurokinissi Sports

Νίκες και για τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο στη Super League επεφύλαξε η 19η αγωνιστική, αφήνοντας αμετάβλητο το σκηνικό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ξεχώρισε το σπουδαίο «διπλό» του Ολυμπιακού στου Χαριλάου απέναντι στον Αρη, στο ντέρμπι του προγράμματος. Κατά τ' άλλα, επιβλητικές εκτός έδρας νίκες πήραν οι δύο «Δικέφαλοι», ο ΠΑΟΚ στον Βόλο και η ΑΕΚ στο Περιστέρι, ενώ ο Παναθηναϊκός ξεπερνώντας τις απουσίες του επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική νίκη επί του Αρη με σκορ 2-1 (Ναβάρο 17', Ροντινέι 21' πέναλτι - Κίνι 93' αυτογκόλ), σε ένα κομβικό ματς για την 4η θέση της βαθμολογίας, προσγειώνοντας ανώμαλα τους γηπεδούχους μετά την επιτυχία τους στο Κύπελλο σε βάρος της ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», που εμφανίστηκαν καλύτεροι σε βασικά σημεία του αγώνα, παραμένουν στο κυνήγι της πρώτης τριάδας, ενώ πλέον έχουν και διαφορά ασφαλείας στην 4η θέση από τον Αρη.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία ακόμα ευρεία νίκη τη φετινή σεζόν, 5-1 επί του Βόλου (Ντεσπόντοφ 22', 51', Μουργκ 46', Τάισον 71', Τζίμας 89' - Ντέλεντιτς 58') και παρέμεινε στην κορυφή, ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σε άλλο ένα ματς επέδειξε επιθετικό πλουραλισμό και δεν συνάντησε προβλήματα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως φωνάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ, στην καλύτερη και πιο επιβλητική της εμφάνιση το τελευταίο δίμηνο, «σκόρπισε» τον Ατρόμητο νικώντας τον με σκορ 5-0 (Πόνσε 1', 15', 58', Κάλενς 35', Γιόνσον 66') και βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί των γηπεδούχων που κρατούσε 13 αγώνες. Πρωταγωνιστής της «Ενωσης» ήταν ο Πόνσε με το χατ τρικ του και συνολικά με το καλύτερο ματς του από τον περασμένο Αύγουστο, που επέστρεψε στην ΑΕΚ.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, παρά τις πολλές απουσίες του, κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς μπελάδες το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο νίκησε 2-0 (Αϊτόρ 50', Γεντβάι 74') και διατηρήθηκε 1ος μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετωπίζει στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή, στο ντέρμπι κορυφής για την 20ή αγωνιστική.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε το εντυπωσιακό 4-1 της Λαμίας επί της Κηφισιάς στη Φθιώτιδα (Σιμόν 23', Μαρτίνεθ 39', Καρλίτος 56', Μάλτσι 87' - Λαντρ 12'), που την ξανάβαλε στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη εξάδα και στα πλέι οφ. Σπουδαίο «διπλό» στα Γιάννενα πήρε ο Πανσερραϊκός επί του ΠΑΣ με 2-0 (Μπετανκόρ 11', 16') και ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα, μετά τις απώλειές του τις τελευταίες αγωνιστικές. Την πρώτη του νίκη από τον Οκτώβρη και το 2-0 επί της ΑΕΚ πανηγύρισε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, 1-0 τον Παναιτωλικό (Φελίπε 28' πέναλτι).

  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 44, Παναθηναϊκός 44, ΑΕΚ 42, Ολυμπιακός 38, Αρης 30, Αστέρας Τρίπολης 26, Λαμία 24, Ατρόμητος 23, Πανσερραϊκός 21, ΟΦΗ 20, Παναιτωλικός 14, Βόλος 14, ΠΑΣ Γιάννινα 12, Κηφισιά 12.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ