Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαχητική παρέμβαση των φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου

Ενα πρώτο μαχητικό μήνυμα για τη νέα χρονιά έστειλαν φοιτητές με αιφνιδιαστική παρέμβαση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 5 Γενάρη.

Μέσα στις γιορτές οι φοιτητές δήλωσαν: «Οχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Πτυχία με αξία - Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο», όπως αναγραφόταν στα πανό που άνοιξαν μπροστά στο Μαξίμου.

Παρά την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση και τους προπηλακισμούς, με τα ΜΑΤ να περικυκλώνουν φοιτητές για να «φιμώσουν» την αιφνιδιαστική κινητοποίηση, οι φοιτητές έστειλαν το αγωνιστικό τους μήνυμα. Σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, κατήγγειλε την «απαράδεκτη στάση και παρουσία της αστυνομίας που προπηλάκισε φοιτητές», που απαγόρευε στη συγκέντρωση να προχωρήσει.

«Οι φοιτητές σήμερα ήρθαμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για να ξεκαθαρίσουμε πως το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσει! Ηρθαμε εδώ γιατί δεν θέλουμε να διαλυθούν τα πτυχία μας, να υποβαθμιστούν οι σπουδές μας», τόνισε.

«Δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», ξεκαθάρισαν οι συγκεντρωμένοι απαιτώντας το αυτονόητο: Ενα καλό, αναβαθμισμένο δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, «πτυχία με αξία - δωρεάν σπουδές», ενώ μετά την κινητοποίηση το μήνυμα που έστειλαν, μπροστά και στις συνελεύσεις και το συλλαλητήριο της Πέμπτης 11 Γενάρη, ήταν: «Ολοι μαζί συνεχίζουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις (2024-02-02 00:00:00.0)
Η αδικία δεν θα γίνει νόμος! Η αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία είναι δικαίωμα! (2024-01-12 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις (2024-01-12 00:00:00.0)
Συνέχισαν τον αγώνα με δυναμικό παναττικό συλλαλητήριο (2019-03-28 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία! Ολοι στους δρόμους! (2016-05-06 00:00:00.0)
Κορυφαία στιγμή! (2002-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ