Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα διαμαρτυρία για την έξωση στα Ανω Πετράλωνα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Δραγατσανίου 8) καλούν την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη στη 1 το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, μαζί με συνδικάτα και άλλους φορείς, ενάντια στην έξωση της οικογένειας του ανάπηρου στα Ανω Πετράλωνα η οποία έγινε την Τρίτη 19 Δεκέμβρη, με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος σημειώνουν ότι περνούν οι μέρες από τότε που πετάχτηκε η οικογένεια στον δρόμο και η κυβέρνηση δεν έχει δώσει λύση. «Γίναμε μάρτυρες της βαρβαρότητας», υπενθυμίζει, καθώς η κυβέρνηση κινητοποίησε δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΥΜΕΤ, «κάνοντας μπλόκο σε μια ολόκληρη γειτονιά για να πετάξει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έναν ανάπηρο με τη μητέρα του, 74 χρονών, που και η ίδια έχει αναπηρία, επειδή το σπίτι τους είχε δοθεί σε πλειστηριασμό».

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων - Θησείου, μέλος της ΟΓΕ.«Απαιτούμε έστω και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την παραμονή του ανάπηρου και της οικογένειάς του στο σπίτι τους, επιστρέφοντας από το fund τα χρήματα σε αυτόν που αγόρασε το σπίτι στον πλειστηριασμό», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ, η παρέμβαση εργαζομένων και κατοίκων την περιοχής ματαίωσε την Παρασκευή την προσπάθεια έξωσης μιας οικογένειας στο Παλαιό Φάληρο. Παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γαρδίκης και Μαριλίνα Αντωνιάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ