«Η δημοτική αρχή Ξάνθης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την εμμονή της σε μια εισπρακτική - φορομπηχτική - ανταποδοτική αντίληψη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης, με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών παρελθόντων ετών, με τις σχετικές ογκώδεις προσαυξήσεις, για οφειλές ανταποδοτικών τελών και για πρόστιμα από κυκλοφοριακές παραβάσεις, με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Οπως αναφέρει: «Αντί η δημοτική αρχή να χαρατσώνει και να δεσμεύει λογαριασμούς μαζί με τις τράπεζες, να μπει μπροστά, ώστε να διεκδικήσει τις χρωστούμενες χρηματοδοτήσεις από το κράτος που περικόπτονται εδώ και χρόνια από τους δήμους».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να προχωρήσει στη διαγραφή όλων των μικρών οφειλών για τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.