Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τέρμα η αναμονή, να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα

Σχόλιο των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική» στο ΠαΔΑ

«Πέντε χρόνια δεν έχουν αναγνωρίσει επαγγελματικά δικαιώματα στο ΠαΔΑ. Και τα αναγνώρισαν για τα ιδιωτικά ΑΕΙ πριν καν ιδρυθούν. Ως εδώ η κοροϊδία».

Τα παραπάνω τονίζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αποφοίτους μιας σειράς σχολών του ΠαΔΑ. «Δεν πάει άλλο! Διαβάσαμε, περάσαμε το άγχος των πανελλαδικών, 5 χρόνια παλεύουμε να πάρουμε ένα πτυχίο για να βρούμε δουλειά, πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για τις σπουδές, δουλεύουμε παράλληλα για να τα βγάλουμε πέρα και τώρα μας λένε ότι όποιος έχει γεμάτο πορτοφόλι θα παίρνει πτυχίο ανώτερο από εμάς.

Αλήθεια, γιατί σπουδάζουμε; Για να πάρουμε ένα πτυχίο που δεν αναγνωρίζεται;!

Πέντε χρόνια τώρα μας λέγανε, "περιμένουμε την αξιολόγηση", "περιμένουμε να βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι", "περιμένουμε το υπουργείο να μας δεχτεί"... Την ίδια ώρα, για να σπρώξουν πελατεία στους επιχειρηματίες που έχουν τα ιδιωτικά κολέγια, τους αναγνώρισαν επαγγελματικά δικαιώματα σε μια νύχτα και τώρα ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη αναγνωρίσει επαγγελματικά δικαιώματα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μήνες ΠΡΙΝ καν συζητηθεί στη Βουλή ο νόμος για την ίδρυσή τους», τονίζουν.

«Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν άφησαν τους φοιτητές του ΠαΔΑ στην αναμονή και τώρα τους πετάνε στα σκουπίδια. Ολοι καταλαβαίνουμε τι θα σημάνει για τα πτυχία μας και τις σπουδές να αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (που σημαίνει ότι θα έχουν και ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματικά δικαιώματα) και όχι το ΠαΔΑ... καταστροφή.

Αλήθεια, η ΔΑΠ δεν ντρέπεται που υποστηρίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ; Ουσιαστικά στηρίζει τη διάλυση του ΠαΔΑ, την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των σπουδών μας. Υπερασπίζεται ένα νομοσχέδιο που κάνει το πτυχίο μας κουρελόχαρτο, για να γίνουν νέες μπίζνες στην Παιδεία. Τώρα εξηγείται γιατί ήταν ενάντια στις κινητοποιήσεις όπου διεκδικούσαμε επαγγελματικά δικαιώματα και καθηγητές», σημειώνεται στο σχόλιο των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», που καλούν κάθε φοιτητή να μπει στον αγώνα κόντρα σε αυτό το έκτρωμα, τώρα να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. «Δεν επιτρέπουμε να γίνει το πτυχίο μας κουρελόχαρτο! ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Παλεύουμε για πτυχία με αξία, έχουμε δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ