Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πορεία στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας

Πορεία προς το παλιό κτίριο της ασφάλειας στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη), οργανώνει αύριο, Κυριακή 21 Απρίλη, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, τιμώντας τους αγωνιστές που έπεσαν στην πάλη για την ανατροπή της ξενοκίνητης δικτατορίας του '67. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί ακόμη μια αφορμή, προκειμένου ο λαός να διαδηλώσει την απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα, για να φύγουν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια, για Βαλκάνια της ειρήνης των ισότιμων σχέσεων χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Την Κυριακή 21 Απριλίου συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, που επέβαλαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στη χώρα μας. Το σύνθημα της εποχής εκείνης: "ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι", παραμένει τραγικά επίκαιρο. Ιδιαίτερα σήμερα που οι ιμπεριαλιστές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο ενάντια στους λαούς και τα κινήματά τους με πρόσχημα την τρομοκρατία, μετά τις 11 Σεπτέμβρη του 2001.

Επίσης, η βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση των Ισραηλινών ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ φανερώνει τους κινδύνους που απειλούν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ