Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Στους δρόμους ενάντια στον προϋπολογισμό, στον αγώνα για το λαϊκό εισόδημα

Στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Από τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής μπροστά στο συλλαλητήριο
Από τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής μπροστά στο συλλαλητήριο
Με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα εργατικά συνδικάτα αντιτάσσουν στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα. Ηδη, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς έχουν προχωρήσει σε σύσκεψη, συζητώντας για την ανάγκη το συλλαλητήριο να αποτελέσει έναν σταθμό στη δράση τους, που θα συνενώσει τις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται σε επιμέρους κλάδους και θα δώσει νέα ώθηση στον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εργοδοσία.

Στην κατεύθυνση αυτή, καθημερινά τα σωματεία δυναμώνουν τις πρωτοβουλίες τους για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, την οργάνωση της πάλης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δράση ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς. Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Δραστική μείωση και πλαφόν σε τιμολόγια Ενέργειας και σε βασικά αγαθά. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Οχι στη φορολεηλασία των αυτοαπασχολούμενων. Μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού απέναντι στην κατάρρευση νοσοκομείων και άλλων δομών.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα γίνει επίσης την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. «Να δώσουμε την πρώτη μαζική απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της φτώχειας του λαού, να βροντοφωνάξουμε "ως εδώ"! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!», σημειώνουν στο κάλεσμά τους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνελεύσεις και παρεμβάσεις από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

Μπροστά στο συλλαλητήριο, παρεμβάσεις και Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, στο πλαίσιο της οργάνωσης των αγωνιστικών βημάτων του κλάδου για τα μεγάλα μέτωπα της προστασίας του εισοδήματος και της Υγείας του λαού, με βάση και το περιεχόμενο της πρόσφατης σύσκεψης των συνδικάτων της Αττικής.

Την Πέμπτη 30 Νοέμβρη μαζική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία ΕΜΕΚ στον Ασπρόπυργο, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις 10% σε όλους τους μισθούς, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ως πρώτο βήμα ανακούφισης από την ακρίβεια. Ακόμα ξεχώρισε η ανάγκη να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας και μέσα στο εργοστάσιο, με εγκατάσταση εξαερισμών στους επιβαρυμένους χώρους. Τέλος, οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν και με το κλίμα αστυνόμευσης του χώρου που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία με την εγκατάσταση καμερών στους εσωτερικούς χώρους, απαιτώντας να απεγκατασταθούν και προειδοποιώντας ότι θα δράσουν συλλογικά και αποφασιστικά με το Συνδικάτο τους σε ενδεχόμενη αδιαλλαξία της εργοδοσίας. Τα αιτήματά τους μετέφερε κλιμάκιο της διοίκησης του Συνδικάτου σε συνάντηση με τη διεύθυνση.

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στην εταιρεία «Eunice Wind», μέρος του ομίλου «Eunice Energy Group», με αφορμή τις απροειδοποίητες απολύσεις στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες μέρες, στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις απολύσεις και να απαντήσουν στην πολιτική του ομίλου με οργάνωση στις γραμμές του και με τη συμμετοχή στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ