Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Αντικρουόμενες καταγγελίες

Λίγο πριν από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του ιδρυτή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, γίνονται αντικρουόμενες καταγγελίες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά του ιερέα, στις 13 Νοέμβρη κατέθεσε στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα όπου περιλαμβάνεται ιδιόχειρη επιστολή ενός από τους δύο καταγγέλλοντες, ενός 16χρονου που φέρεται να ζητά συγγνώμη από τον ιερέα για την κατηγορία της ασέλγειας και να λέει ότι το έκανε επειδή του υποσχέθηκαν χρήματα. Την επιστολή ωστόσο αυτή η μητέρα του 16χρονου την χαρακτηρίζει προϊόν πλαστογραφίας.

Επίσης, περιλαμβάνεται επιστολή, με ημερομηνία 26/2, μιας 19χρονης πρώην φιλοξενούμενης σε δομή της ΜΚΟ στον Πειραιά, που υποστηρίζει ότι την προσέγγισαν ο 19χρονος βασικός καταγγέλλων αλλά και στελέχη της νέας διοίκησης για να ψευδομαρτυρήσει σε βάρος του ιερέα και «λόγω της άρνησής της» την εξεδίωξαν.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του ιερέα Α. Παπανικολάου σε δίκη, ενώ αναμένεται η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Ο ιερέας κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων και ελέγχεται και για απιστία, υπεξαίρεση και «ξέπλυμα» χρήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ