Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Τραυματισμοί σε διαδήλωση κατά της αμνηστίας

Περίπου 40 άτομα, από τα οποία οι 30 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν την Τρίτη το βράδυ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στη Μαδρίτη μετά από βίαιες διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Π. Σάντσεθ, να προσφέρει αμνηστία στους Καταλανούς αυτονομιστές για να τον βοηθήσουν να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με το Sumar.

Περίπου 7.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του PSOE στην οδό Φεράθ το βράδυ της Τρίτης για να διαμαρτυρηθούν για την προτεινόμενη συμφωνία. Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μέλη του ακροδεξιού κόμματος Vox και φασιστικές ομάδες, οδηγήθηκε σε αψιμαχίες μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα και ρόπαλα. Σύμφωνα με εκπομπή του RTVE, η αστυνομία άρχισε να διαλύει τους διαδηλωτές κοντά στα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τις αρχές, συνελήφθησαν 6 άτομα.

Και τα δύο καταλανικά κόμματα έχουν πει ότι η υποστήριξή τους για την επάνοδο του PSOE στην εξουσία θα εξαρτηθεί από τη χορήγηση αμνηστίας για εκατοντάδες άτομα που οργάνωσαν το δημοψήφισμα για απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία το 2017. Ενώ το ERC έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία για την υποστήριξη του Σάντσεθ, οι διαπραγματεύσεις με τους Junts συνεχίζονται ακόμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ