Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 2-1
Αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης

Φτάνοντας σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία, με τη νίκη του επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 την Πέμπτη στο Φάληρο για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Europa League, ο Ολυμπιακός αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Με το νικηφόρο αποτέλεσμα σε βάρος της πρωτοπόρου - και φαβορί για την πρωτιά του ομίλου - αγγλικής ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» αντιστάθμισαν το στραβοπάτημα με την ισοπαλία στη Σερβία κόντρα στην Τόπολα, την προηγούμενη αγωνιστική, και μπήκαν ξανά στο κυνήγι μίας από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γουέστ Χαμ μετά από 17 ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την επιτυχία από το πρώτο μέρος, όταν υπερείχε στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας, είχε καλή αλληλοκάλυψη, δεν κινδύνευσε, αντίθετα ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο, και προηγήθηκε 2-0 με εξαιρετικό γκολ του Φορτούνη (33') και άλλο ένα του Ροντινέι (46'). Με τον «αέρα» των δύο γκολ οι γηπεδούχοι άντεξαν την πίεση της Γουέστ Χαμ στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, ισορροπώντας στη συνέχεια και ελέγχοντας τον ρυθμό, με την αγγλική ομάδα απλώς να μειώνει το σκορ με τον Πακετά (87').

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (75' Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85' Μασούρας), Εσε, Φορτούνης (90'+3 Γιόβετιτς), Ποντένσε (85' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (90'+3 Σκάρπα).

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Εμερσον, Γουόρντ Πράους (72' Αλβαρες), Σούτσεκ, Φορνάλς (57' Αντόνιο), Κούντους (72' Κορνέ), Μπενραχμά (58' Μπόουεν), Ινγκς (58' Πακετά).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φράιμπουργκ νίκησε 3-2 την Τόπολα στη Σερβία.

Η βαθμολογία: Φράιμπουργκ 6, Γουέστ Χαμ 6, Ολυμπιακός 4, Τόπολα 1.


Eurokinissi Sports


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ