Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Οι εργαζόμενοι να αποτρέψουν τα αντεργατικά μέτρα

Ανακοίνωση-απάντηση στις εξαγγελίες Σκανδαλίδη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσουν τέτοια αντεργατικά μέτρα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απ' αφορμή τις χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών για αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με τις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, κ. Σκανδαλίδη, περί προσλήψεων διαιωνίζεται με παραλλαγές η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και βάλλεται για άλλη μια φορά η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Το ζήτημα της μονιμοποίησης όλων των εκτάκτων συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δε λύνεται. Σύμφωνα με τον υπουργό:

1. Οι θέσεις εργασίας που καλύπτονται από τους σημερινούς συμβασιούχους προκηρύσσονται σε διαγωνισμό. Απλά στο διαγωνισμό αυτό δίνεται κάποιο προβάδισμα μορίων στους σημερινούς συμβασιούχους. Ετσι, κανένας συμβασιούχος δε διασφαλίζεται με τη ρύθμιση αυτή, διότι η κάθε σημερινή θέση συμβασιούχου θα προκηρυχτεί σε διαγωνισμό, στον οποίο θα πάρουν μέρος όχι μόνο οι συμβασιούχοι αλλά και όσοι άλλοι θελήσουν. Επομένως, υπάρχει κίνδυνος μέσα απ' αυτό το διαγωνισμό να χάσουν τη θέση τους πολλοί συμβασιούχοι.

2. Οι νέες προσλήψεις θα γίνονται στην προοπτική του αντεργατικού προγράμματος "ΠΟΛΙΤΕΙΑ". Αυτό σημαίνει ότι θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο εργαζόμενοι με τις ποικίλες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις αυτού του προγράμματος (μερική απασχόληση, σπαστό ωράριο, ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ.) και συνεπώς καταργείται στην πράξη η μονιμότητα.

3. Διαιωνίζονται οι εργασιακές σχέσεις του έκτακτου δημοσίου υπαλλήλου, δηλαδή διαιωνίζεται το παράθυρο της ρουσφετολογίας και της πολιτικής ομηρίας του εργαζόμενου.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσουν τέτοια αντεργατικά μέτρα. Πρέπει να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

- Την άμεση χωρίς όρους μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

- Τη διατήρηση της μονιμότητας και τις εργασιακές σχέσεις του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου, καθώς και τις προσλήψεις με βάση αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια για τις πραγματικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ