Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρωμα Ιταλίας στη μεγάλη οθόνη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η «Cinecitta», η πολιτιστική πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας Tempo Forte και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φέρνουν το άρωμα της Ιταλίας στη μεγάλη οθόνη για 3η χρονιά.

Από τις 20 μέχρι και τις 25 Οκτώβρη θα παρουσιαστούν 10 νέες ιταλικές ταινίες σε ελληνική πρεμιέρα, από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το «Μπελίσιμα» του Λουκίνο Βισκόντι με την Αννα Μανιάνι, σε νέα αποκατεστημένη κόπια. Ελληνικές πρεμιέρες, συζητήσεις και εκλεκτοί καλεσμένοι συνθέτουν ένα υπέροχο ταξίδι στην πατρίδα του Φελίνι, του Βισκόντι, του Παζολίνι και του Αντονιόνι.

Θα προβληθούν 7 ταινίες μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ και 1 docufiction, με σημαντικά βραβεία στις αποσκευές τους και συμμετοχές στα σπουδαιότερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Λοκάρνο και βέβαια της Βενετίας. H έναρξη του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί με την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Ενα καινούργιο αύριο» (Il sol dell'avvenire) του Νάνι Μορέτι. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Θα παρευρεθεί η πρωταγωνίστρια Μπάρμπορα Μπομπούλοβα. Σε αρκετές από τις ταινίες του προγράμματος θα παραβρεθούν οι σκηνοθέτες και οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης http://www.tainiothiki.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ