Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Συμβατική υποχρέωση» για χρονίως πάσχοντα τα εξοντωτικά ωράρια

Εργαζόμενος με σκλήρυνση κατά πλάκας εξωθείται σε παραίτηση από μεγάλη επιχείρηση | Κινητοποίηση σήμερα από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας «Φίλιππος Νάκας» στο κέντρο της Αθήνας (Ναυαρίνου 13), στις 5.30 μ.μ., προχωρά σήμερα Τρίτη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας να εξαναγκάσει σε παραίτηση εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας τον οποίο είχε απολύσει και αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω τον Δεκέμβρη 2022.

Οπως καταγγέλλουν ο Σύλλογος και άλλοι φορείς, η εταιρεία επικαλούμενη τις «συμβατικές υποχρεώσεις» του εργαζόμενου τον μετακινεί από το κατάστημα της Γλυφάδας στο κατάστημα του Αιγάλεω, για το οποίο χρειάζεται να παίρνει τρία μέσα μεταφοράς, ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας (δύο σπαστά και εκ επιτροπής ωράρια) του στερεί κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και φροντίδας της υγείας του! Παρά την προσπάθεια του εργαζόμενου, του σωματείου και της Επιθεώρησης Εργασίας να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσει να δουλεύει όπως έκανε όλους αυτούς τους μήνες στο κατάστημα της Γλυφάδας ή ακόμα και στο κατάστημα Αιγάλεω αλλά με ωράριο που να μην επιβαρύνει την υγεία του η εταιρεία κρατά αδιάλλακτη στάση.

«Ξεκάθαρα προκλητικά και εκδικητικά», υπογραμμίζει ο Σύλλογος, «η "Φίλιππος Νάκας" επιδιώκει την παραίτηση του συναδέλφου. Αφού πριν 10 μήνες δεν μπόρεσε να τον απολύσει, μετά την άμεση κινητοποίηση του σωματείου, τώρα τον οδηγεί στην παραίτηση».

Ο Σύλλογος καλεί εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη στάση της εταιρείας και όλοι μαζί να απαιτήσουν ο εργαζόμενος να συνεχίζει να εργάζεται, όπως μέχρι, σήμερα στο κατάστημα της Γλυφάδας. Ακόμα, απαιτεί να οριστεί άμεσα εργατική διαφορά, να πάρουν θέση η Επιθεώρηση Εργασίας και το υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ