Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 1 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
Δόθηκαν μεγάλες μάχες με τον λαό, για τον λαό! Οι μεγαλύτερες είναι μπροστά!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα για την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως δημοτικής αρχής

Ο Κ. Πελετίδης με τον Σ. Παρίση, υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
Ο Κ. Πελετίδης με τον Σ. Παρίση, υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
Μία βδομάδα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, στα τελευταία «μέτρα» της προεκλογικής περιόδου και στην Πάτρα, κορυφώνεται η μάχη από τους κομμουνιστές, τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όλους όσοι έχουν βαδίσει μαζί τους σε καθημερινούς αγώνες και όχι μόνο, για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Σε πανστρατιά, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο χέρι, με στόχο να φτάσουν σε κάθε εργαζόμενο, κάθε βιοπαλαιστή, κάθε νέο και νέα. Για να πέσουν ακόμα περισσότερα «γαρίφαλα» στην κάλπη και την επόμενη μέρα να βρίσκονται ξανά μπροστά οι ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

Στόχος είναι να γκρεμιστούν και την επόμενη πενταετία τα σχέδια των οικονομικών - επιχειρηματικών συμφερόντων, των υποστηρικτών τους από κυβερνήσεις και αστικά κόμματα που τους στηρίζουν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, για πόλη - έρμαιό τους, με τον λαό στη γωνία, θεατή των εξελίξεων και των μέτρων που θέλουν να λαμβάνονται εναντίον του.

Μάχη από θέσεις αρχής!

Πρόκειται για προσπάθεια από θέσεις αρχής, ώστε να συνεχιστεί ο καθημερινός αγώνας για τις ανάγκες, τις προτεραιότητες του λαού και της νεολαίας, έτσι όπως έδινε, δίνει και συνεχίζει να δίνει η δημοτική αρχή, σε αντιπαράθεση με την ενιαία πολιτική κράτους και κυβερνήσεων, που εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες για να υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι' αυτά τα συμφέροντα αγωνιούν και παλεύουν οι υποψήφιοι των ΝΔ (Σβόλης) και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ (Αϊβαλής), όπως και ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος (Ψωμάς). Και αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τη στήριξη που έχουν και δίνουν σε αυτά τα κόμματα, αλλά και από τις συνολικές πολιτικές τους, όπως τις αναλύουν και οι ίδιοι.

Με τους απεργούς ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, στις 21 Σεπτέμβρη
Με τους απεργούς ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, στις 21 Σεπτέμβρη
Για παράδειγμα, ούτε μία λέξη δεν βρήκαν να πουν μέχρι σήμερα, έστω για αλληλεγγύη, στον λαό που το καλοκαίρι καίγεται και τον χειμώνα πνίγεται, λες και ζουν σε άλλη χώρα!

Ολο αυτό το διάστημα δίνεται μια μάχη από τα λαϊκά στρώματα, με τον δήμαρχο μπροστάρη, για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα εχθρικό κράτος, την εγκληματική πολιτική του κέρδους, που υπηρετούν ΕΕ, κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και στην οποία δεν υποκύπτει η σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι μάχη για να μπούνε οι λαϊκές ανάγκες μπροστά, να μην επικρατήσουν οι λογικές που έφεραν καταστροφές σε Θεσσαλία, Εβρο, Στερεά κ.α., για τις οποίες ο λαός αγωνιά.

Το πρόσφατο περιστατικό με την πτώση της γέφυρας στην Πάτρα και τον θάνατο δύο φτωχών Ρομά που έψαχναν να βγάλουν ένα μεροκάματο στα παλιοσίδερα, όταν από πάνω τους εκτελούνταν έργα, κυριακάτικα, μέσα στον καύσωνα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, έχει αφήσει το δικό του αρνητικό στίγμα για το πού οδηγεί αυτή η εγκληματική πολιτική του κέρδους, την οποία αντιπαλεύει η σημερινή δημοτική αρχή.

Σοβαρές κατακτήσεις σε σύγκρουση με την εγκληματική πολιτική

Είναι, επιπλέον, προσπάθεια να υπερασπιστεί ο λαός όσα κατέκτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, σηματοδοτώντας την ανάγκη για περισσότερους δημάρχους αγωνιστές, όπως ο Κώστας Πελετίδης. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», ακόμα και από θέση διοίκησης στον δήμο, ασκεί αντιπολίτευση υπέρ του λαού και ενάντια στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στις περιφερειακές αρχές.


Γιατί η δημοτική αρχή έδωσε μεγάλες μάχες μαζί με τον πατραϊκό λαό, μέσα σε ένα εχθρικό νομικό πλαίσιο. Κέρδισε μάχες γιατί δεν υποχώρησε, ενώ όλοι οι άλλοι διεκδικητές της δημαρχίας προτείνουν να κάτσει ο λαός «στα αυγά του» και αναφέρονται σε λύσεις «στα πλαίσια του εφικτού», που τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν και πληρώνουν.

Κόντρα σε αυτήν τη λογική, που την εκφράζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, κατακτήθηκε να πληρώνει ο λαός, οι φτωχοί επαγγελματίες της Πάτρας πολύ λιγότερα τέλη σε σχέση με άλλους δήμους. Κατακτήθηκε να πληρώνουν πολλά περισσότερα στον δήμο Πατρέων οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Ετσι κατάφερε να βάλει φρένο στο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που στήνουν δήμοι και Περιφέρειες με εργολάβους, με χρήματα του λαού.

Ταυτόχρονα, η μάχη για την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχου είναι μάχη για να συνεχίσει να εκφράζεται το λαϊκό αίσθημα ενάντια στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ακόμα και με την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο.

Ο λαός με τον αγώνα του ήταν αυτός που τα έδιωξε παλαιότερα και η δημοτική αρχή που συνεχίζει να παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντιά τους, όταν οι πολέμιοί της και τοπικά εκφράζονται με τη λογική «καλώς ήρθε το δολάριο», τρέχοντας να συναντήσουν τον εκάστοτε πρέσβη των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ζητήματα που απασχολούν και συζητιούνται στο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιείται απ' άκρη σ' άκρη του δήμου, με τον Κώστα Πελετίδη να αναφέρει κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση έναρξης της προεκλογικής περιόδου:

«Από την πρώτη μέρα μας στη δημοτική αρχή, διαλέξαμε μετερίζι. Δεν είμαστε με όλους. Είμαστε με τα λαϊκά στρώματα. Το σύνθημα "δουλειά για όλους - δουλειά με δικαιώματα" διατρανώνει τον κυρίαρχο στόχο μας. Για εμάς, όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, παιδιά στην εξάρτηση. Πορευτήκαμε και συνεχίζουμε με την αλήθεια και το δίκιο των πολλών. Πολεμάμε τις αιτίες των προβλημάτων, δεν τις περιγράφουμε. Σε αυτή μας την πορεία, πάντα βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες».

Κριτήριο και προτεραιότητα τα όσα έχει ανάγκη ο λαός

Μέσα από το μεγάλο άνοιγμα αναδεικνύεται επίσης η ανάγκη να συνεχιστεί το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής. Μέσα από δυσκολίες, αντιπαράθεση και μεγάλο αγώνα επιτεύχθηκαν μια σειρά μέτρα και έργα με μεγάλη σημασία για τον λαό, όπως να μην πιέζεται από φορομπηχτικές πολιτικές που επιβάλλουν και οι δήμοι, παρά και το γεγονός ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις τού στερούν κάθε χρόνο 67 εκατομμύρια ευρώ, αποδίδοντάς του 24 εκατ., από τα 91 εκατ. που δικαιούται.

Είναι αυτή η δημοτική αρχή που από το 2015 κατάργησε τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, απαλλάσσοντας απ' αυτά το 85% των οικογενειών.

Ολα αυτά τα χρόνια πρωταγωνίστησε και συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά σε κάθε εργατική - λαϊκή διεκδίκηση, για αυξήσεις στα μεροκάματα και τις συντάξεις, για δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, αλλά και στη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων από την πλευρά των κυβερνήσεων, και μέτρων γι' αυτά.

Ταυτόχρονα, μπήκε μπροστά στον αγώνα ενάντια στις διακοπές ρεύματος, για τη διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών, αντιπαλεύοντας όλα όσα οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των λεγόμενων «ανεξάρτητων» κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί από θέσεις αρχής στην πάλη για ζωτικά αγαθά, όπως το νερό, που πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, να παρέχεται σε επάρκεια και ποιοτικό, αλλά και για ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες, άλση, δάση, στο φυσικό περιβάλλον που τα οικονομικά - επιχειρηματικά συμφέροντα ορέγονται ως κερδοφόρο πεδίο.

Το έργο της εκπορεύεται παντού από την ανάγκη στήριξης χωρίς ανταπόδοση των λαϊκών αναγκών και προτεραιοτήτων σε όλους τους τομείς, υποδομών, αθλητισμού, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, προστασίας και στήριξης ηλικιωμένων, ΑμεΑ, κόντρα στη λογική της ανταποδοτικότητας, της υποκουλτούρας, της εμπορευματοποίησης των πάντων, ακόμα και λαϊκών θεσμών και παραδόσεων όπως το καρναβάλι, που οι εκπρόσωποι όλων των αστικών κομμάτων το ονειρεύονται σαν μια μεγάλη μπίζνα για λίγους και εκλεκτούς.

Σε αυτή της την προσπάθεια, ξεχωριστή θέση έχει και η στήριξη όλων όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα. Δομές όπως το «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης», αστέγων, ΚΑΠΗ κ.ά. ενισχύθηκαν ουσιαστικά για να δώσουν ανάσες, χωρίς εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ, ΚοινΣΕΠ, στηρίζοντας όσα οι πολέμιοι της δημοτικής αρχής παρουσιάζουν ως ...φιλευσπλαχνία, κρύβοντας την εγκληματική για τον λαό πολιτική, που τον οδηγεί από το ένα αδιέξοδο στο άλλο.

Είναι επίσης ένας αγώνας που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να συνεχιστεί η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου η δημοτική αρχή πρωταγωνίστησε, μαζί με το ΕΣΥΝ.

Ολα τα παραπάνω βρίσκουν ανταπόκριση σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, αποτελούν σημείο θετικού προβληματισμού και για την επόμενη μέρα στην πόλη. Είναι δε πολλοί αυτοί που θυμίζουν ότι ήταν η δημοτική αρχή αυτή που βγήκε μπροστά πριν δύο χρόνια για να προστατευτούν ο λαός και η περιουσία του από τις καταστροφικές πυρκαγιές γύρω από την Πάτρα, αλλά και που συνεχίζει, υλοποιώντας και διεκδικώντας επιπλέον έργα και μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης, όταν ακόμα και στην Εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου με την πρώτη βροχή σημειώνονται κατολισθητικά φαινόμενα, όπως πριν λίγες μέρες.

Πάλη για τα παιδιά και το μέλλον τους!

«Εμείς επενδύουμε για τα παιδιά μας. Αυτοί επενδύουν στους κρατικοδίαιτους που εκπαιδεύτηκαν να ζουν από τον ιδρώτα του λαού μας», επισημαίνει σε ομιλία του ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση όσων κατέκτησε ο λαός συνεχίζεται και καταλήγοντας:

«Ναι, θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πόλη πολύ καλύτερη, αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό. Τους παραδίδουμε και τις αξίες, τα ιδανικά μας. Ενας για όλους και όλοι για έναν, ενωμένοι σκορπίζουμε τις σάπιες αξίες όλων όσοι θέλουν να ζουν από την εκμετάλλευση των πολλών. Δεν αφήνουμε τον δήμο μας στη λογική τού "πάμε κι όπου βγει...". Επανεκλέγουμε ως δημοτική αρχή τη "Λαϊκή Συσπείρωση", ενισχύουμε την επιλογή μας αυτή και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση. Συνεχίζουμε μαζί, υπερασπίζουμε τα λαϊκά συμφέροντα και σε αυτόν τον δρόμο δεν περισσεύει κανείς!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ