Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ
Κατέπεσε το κατηγορητήριο του σημερινού υφυπουργού Εργασίας

Κατέπεσε όλο το απαράδεκτο κατηγορητήριο της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Σπανάκη, πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και σημερινού υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εναντίον της Βέτας Πανουτσάκου, προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, και του Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι είχαν συντελέσει στην αποκάλυψη της απόπειρας νοθείας στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε την απόπειρα νοθείας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του εν λόγω Συνεδρίου, όταν με το διαβατήριο του Β. Σπανάκη και την κάρτα αντιπροσώπου πήγε να ψηφίσει άλλος αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ ο οποίος είχε ήδη ψηφίσει, όμως «πιάστηκε στα πράσα» από τους παραπάνω συνδικαλιστές, γεγονός που κατατέθηκε αρμοδίως και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Ετσι, μπορεί ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας να πρωταγωνιστούσε στη νοθεία, όμως κατηγορούμενοι βρέθηκαν οι συνδικαλιστές που τον αποκάλυψαν! Μετά λοιπόν από τέσσερις αναβολές που είχε ζητήσει ο κατήγορος, πραγματοποιήθηκε επιτέλους τη Δευτέρα το δικαστήριο και αποφάνθηκε ομόφωνα υπέρ της αθωότητας των συνδικαλιστών, αφού όπως είπε δεν υπήρξε εκ μέρους τους «αναληθής, ψευδής κατάθεση», ούτε προσπάθεια «συκοφαντικής δυσφήμισης» του κατηγόρου.

Κατά την εκδίκαση, σημειώνει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ο μεν Β. Σπανάκης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του δήλωση στην οποία προσπάθησε να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα», οι δε κατηγορούμενοι επανέλαβαν ότι όσα είχαν καταθέσει σε όλα τα στάδια της προδικασίας αποτελούν τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία εξάλλου είχαν καταθέσει και οι δύο δικαστές που διενεργούσαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι τις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες και θεωρήθηκαν «αναγνωστέα». Η όλη υπόθεση είχε καταγγελθεί από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και από την ίδια την ΑΔΕΔΥ, η οποία στήριξε και τους κατηγορούμενους.

«Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε τη γνήσια αντιπροσώπευση σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες, γνωρίζοντας ότι κυβέρνηση και εργοδοσία δεν παραιτούνται από την προσπάθεια αλλοίωσης των συσχετισμών, γι' αυτό εξάλλου νομοθέτησαν και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ